O fotografie de 80 de milioane de dolari la Turneul Campioanelor

Ultima actualizare:

    Cele 8 participante la Turneul Campioanelor și trofeul acordat lorFOTO: Profimedia
Cele 8 participante la Turneul Campioanelor și trofeul acordat lorFOTO: Profimedia

Mexicul organizează pentru prima dată cea mai importantă competiție a tenisului feminin: Turneul Campioanelor. Cele 8 participante în proba de simplu au făcut tradiționala poză de grup cu trofeul. A rezultat o fotografie de 80 de milioane de dolari, atât cât însumează averile lor câștigate exclusiv din tenis.

La Guadalajara au fost stabilite grupele celei de-a 50-a ediții a Turneului Campioanelor. O competiție de la care lipsește chiar deținătoarea titlului, liderul mondial, australianca Ashleigh Barty. Aceasta a anunțat acum câteva săptămâni că își începe vacanța mai devreme, absența ei fiind norocul ocupantei locului 9, Anet Kontaveit, cea care a obținut o calificare miraculoasă, după ce a câștigat în ultimele două săptămâni ale sezonului titlurile la Moscova și la Cluj-Napoca. Astfel, a reușit să o depășească pe Ons Jabeur cu doar 41 de puncte și să fie prezentă în Mexic.

Grupele poartă numele unor orașe antice din Mexis și sunt următoarele: Grupa Chichen Itza: Arina Sabalenka (2 WTA), Maria Sakkari (6), Iga Swiatek (9), Paula Badosa (10). Grupa Teotihuacan: Barbora Krejcikova (3), Karolina Pliskova (4), Garbine Muguruza (5), Anett Kontaveit (8).

Venind după un an de pauză cauzată de pandemie, ediția din 2021 are numeroase debutante: Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Barbora Krejcikova sau Paula Badosa numărându-se printre ele. Cele mai experimentate participante sunt Karolina Pliskova și Garbine Muguruza, iar acest lucru se poate vedea și din valoarea sumelor totale câștigate în carieră de jucătoare. Cele două sunt singurele cu peste 20 de milioane de dolari câștigate din turnee, având cel puțin de două ori mai mulți bani în cont decât oricare dintre celelalte șase fete. Pliskova a adunat 22.940.299 $, iar Muguruza cu aproape 500.000 $ mai puțin: 22.436.672 $.

Averea participantelor

Nume     Sumă totală

Karolina Pliskova  22.940.299

Garbine Muguruza      22.436.672

Aryna Sabalenka  9.493.590

Barbora Krejcikova      6.327.132

Anett Kontaveit    6.035.470

Maria Sakkari        5.210.609

Iga Swiatek    4.639.553

Paula Badosa        3.165.520

Notă: Sumele sunt în dolari și reprezintă câștigurile exclusive din turnee.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net