Octavian Bellu a aniversat împlinirea a 72 de ani cu 8 legende ale sportului

Legendarul antrenor de gimnastică Octavian Bellu a împlinit vineri, 17 februarie, vârsta de 72 de ani. A avut alături 7 dintre sportivele pe care le-a dus spre culmile gloriei, dar și o legendă a canotajului.

Octavian Bellu, înconjurat de sportivele pe care le-a transformat în legende (FOTO: Facebook)
Octavian Bellu, înconjurat de sportivele pe care le-a transformat în legende (FOTO: Facebook)

Pe vremuri, când era antrenorul coordonator al lotului de gimnastică feminină, ziua de 17 februarie era una specială pentru gimnastele din lot. La antrenamentul de după-amiază sosea un tort – obligatoriu cu frișcă – iar la finalul ședinței de pregătire, după ce fetele îi cântau sărbătoritului, urma o bătaie cu frișcă despre care se povestea tot anul.

Acum, ajuns la 72 de ani, cel mai mare antrenor din gimnastica românească a continuat tradiția sărbătoririi alături de fostele sale sportive. Lipsește, însă, bătaia cu frișcă, însă bucuria revederii este de fiecare dată la fel de mare. 

Elisabeta Lipă și 7 foste gimnaste, invitate de onoare la ziua lui Octavian Bellu

Vineri seară, ziua de naștere a lui Octavian Bellu a strâns în jurul tehnicianului 7 foste mari campioane ale gimnasticii românești. De asemenea, a fost invitată și cea mai mare canotoare din istorie, Elisabeta Lipă. Alături de sărbătorit s-a aflat, desigur, soția lui, o altă antrenoare de legendă, Mariana Bitang. Iar în ceea ce le privește pe campioanele gimnasticii, simpla înșiruire a numelor acestora ne face piele de găină în amintirea timpurilor în care ne făceam programul în funcție de concursurile de la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale sau Campionatele Europene. Au fost prezente, în ordinea așezării la masă, Sandra Izbașa, Loredana Boboc, Monica Roșu, Andreea Răducan, Corina Ungureanu, Silvia Stroescu și Larisa Iordache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net