Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita, eliberat după doar un an

Reeva Steenkamp avea doar 29 de ani
Reeva Steenkamp avea doar 29 de ani

Tragedia care a şocat o lume întreagă a avut loc în urmă cu doi ani, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Crima a ţinut primele pagini ale ziarelor internaţionale şi a fost un subiect intens mediatizat. Oscar Pistorius (28 de ani) şi-a ucis iubita cu sânge rece şi a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Cu toate acestea, sportivul a fost eliberat luni seară (19 octombrie), după doar un an de detenţie şi cu o zi mai devreme faţă de termenul stabilit iniţial. Acesta va avea un regim de arest la domiciliu, potrivit presei sud-africane. Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de omor din culpă, în procesul în care a fost acuzat că a ucis-o pe iubita lui, Reeva Steenkamp.

Atletul paralimpic a mai fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc, potrivit Mediafax. Sportivul nu a contestat sentinţa primită.


    Reeva Steenkamp avea doar 29 de ani Foto: Twitter
Reeva Steenkamp avea doar 29 de ani Foto: Twitter

Oscar Pistorius a împuşcat-o mortal pe Reeva Steenkamp, model sud african, la 14 februarie 2013. Oribila crimă a avut loc în casa lui din Pretoria, în Africa de Sud. La vremea aceea, atletul s-a apărat spunând că a confundat-o pe iubita lui cu un hoţ.

FotoJet jpg
8 boca arsenie  jpeg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
buta jpg
cluj ubb admitere. foto arhiva ubb
1669494557875057 1XMKigNP jpg
image
image
image
image
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg