Potec, dezamăgită de timpii obținuți la naționalele de înot

Ultima actualizare:

Acelaşi decor din timpul Universiadei care s-a desfăşurat la Bucureşti, în urmă cu 30 de ani. Tribune de beton, o tabelă electronică pe care, din cauza soarelui, abia se disting numele concurenţilor şi timpul reuşit de ei. Un sistem de cronometrare depăşit şi bătaia clopotului care îi anunţă pe concurenţi că au intrat în ultimul tur de bazin. Iată tabloul în care s-au desfăşurat, la sfârşit de săptămână, Naţionalele de nataţie, în Complexul Sportiv "Lia Manoliu", unul departe de infrastructura pe care o întâlnim în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană. Eroii sunt însă, în majoritate, alţii. Carmen Bunaciu, de pildă, nu se mai aliniază la start. Astăzi, vedetă este Camelia Potec, campioana olimpică de la Atena. Sigură pe ea după atâtea concursuri internaţionale bifate, brăileanca salută publicul şi îşi pregăteşte cursa cu meticulozitate. Pleacă apoi, înot, într-o nouă luptă cu timpul, dar şi cu ea însăşi.

La puţin timp după sosirea în proba de 800 de metri liber, eleva lui Philippe Lucas priveşte tabela. Apoi, porneşte înot spre celălalt capăt al culoarului, unde discută cu antrenoarea Doina Sava. A câştigat un nou titlu naţional, însă timpul obţinut (8:44,05) o nemulţumeşte. Şi nu ascunde acest aspect atunci când vorbeşte cu presa. "Sunt puţin îngrijorată. Mai sunt doar şase săptămâni până la Campionatele Mondiale şi nu înţeleg ce se întâmplă cu mine la această competiţie. Sunt chiar dezamăgită. Am discutat şi cu Doina Sava, care mi-a dat timpii intermediari. Bine, mi-am dat şi eu seama, singură, că n-am înotat prea bine. După atâtea concursuri, simt când ceva nu e în regulă", a declarat multipla medaliată mondială şi europeană, care era vizibil afectată.

Camelia Potec nu se gândeşte să apeleze la un psiholog, ea considerând că are alături familia, iar aceasta îi asigură acel tonus de care are nevoie un sportiv pentru a reuşi. "Familia e lângă mine, iar în momentul de faţă ea era tot ceea ce aveam nevoie. Anul acesta a fost plin de probleme şi chiar nu e momentul să decad acum. Încă mai este timp. Cu două săptămâni de pregătire şi multă odihnă cred că la Mondiale voi avea o altă evoluţie", a încercat să rămână optimistă înotătoarea care se pregăteşte acum în Italia.

„La Shanghai va fi greu de prins finala"

Camelia a vorbit şi despre modul în care se antrenează acum. „Philippe Lucas mă antrenează în continuare, dar el pregăteşte şi lotul acestei ţări şi, în principal, pe altcineva. După Naţionale, mă reîntorc în Italia. Voi vedea acolo ce mai e de făcut. Două săptămâni voi lucra intens, iar apoi, în ultimele patru, voi pune accent pe recuperare, pe ritm de cursă. Ce m-a bucurat anul acesta au fost performanţele din luna aprilie, însă cele de acum mă îngrijorează".

Întrebată dacă e deranjată de faptul că ediţia Mondialelor va avea loc luna viitoare, Camelia Potec a surâs, iar apoi a răspuns: "Nu, aş fi preferat să am un an mai liniştit. Nu este vina celor de la FINA că au pus Campionatul Mondial în iulie. Să nu uităm că în 2007 acesta a fost în martie. Fiecare trebuie să-şi facă programul ţinând cont de această competiţie, de Jocurile Olimpice. Anul acesta a fost mai greu pentru mine. Am şi început pregătirea târziu. După Europene, am avut o vacanţă de aproape cinci luni".

Camelia a decis să participe la CM de la Shanghai în probe pe distanţe lungi (400, 800 şi 1.500 de metri), ceea ce înseamnă că seriile vor fi foarte tari. "Va fi greu de intrat în finală. Fiind distanţe lungi, nu vor fi semifinale, doar primii opt urmând a se califica. E şi prima competiţie la care ne putem face baremul pentru Jocurile Olimpice. Sper să mai rezist şase săptămâni, iar apoi voi avea timp de odihnă, iar anul viitor voi fi mai liniştită", a încheiat pe un ton mai optimist campioana.

"Medalie la Mondiale?!... Ştiu şi eu... Cu timpii de aici nu poate fi vorba de medalie. Nici finala nu o prind. Eu sper însă că n-am muncit degeaba anul acesta.''Camelia Potec campioană olimpică la Atena 2004

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net