Povestea pagaiei rupte a lui Ivan Patzaichin. ÔÇ×Barca mea a alunecat ╚Öi am continuat cursaÔÇŁ

5 septembrie 2021
image
Ivan Patzaichin a concurat la Munchen cu pagaia rupt─âFoto: Facebook

Ivan Patzaichin a ├«ncetat din via╚Ť─â la v├órsta de 71 de ani, dup─â o lupt─â cu o boal─â incurabil─â. Considerat unul dintre cei mai mari sportivi rom├óni din istorie, Patzaichin ╚Öi-a f─âcut de mai multe ori ╚Ťara m├óndr─â la Jocurile Olimpice.

Cvadruplu c├ó╚Ötigator al medaliei de aur la cele cinci Jocuri Olimpice la care a participat, Ivan Patzaichin a avut parte ╚Öi de o ├«ncurc─âtur─â la una dintre probe, ├«ns─â acest lucru nu l-a ├«mpiedicat s─â c├ó╚Ötige.├Äntre 1968 ┼či 1984, a c├ó╚Ötigat de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 ┼či Los Angeles 1984 ┼či de trei ori medalia de argint (1972, 1980 ┼či 1984).

Una din medaliile sale de campion olimpic, cea de la Munchen 1972 a avut o în spate o poveste care îi încununează și mai mult victoria. Pentru a se califica în finală, sportivul a concurat cu pagaia ruptă, pentru mai mult de 500 de metri!

ÔÇ×├Än serii, regulamentul prevedea ca ├«n primii 25 de metri, cursa s─â se opreasc─â dac─â se rupea o pagaie. Eu am ridicat-o deasupra capului, dar arbitrii poate n-au v─âzut, deoarece s-a rupt longitudinal.

├Än momentul acela, barca mea a alunecat ╚Öi am continuat cursa. Pentru mine, important era sa men╚Ťin directia ╚Öi s─â nu m─â r─âstorn, pentru c─â regulamentul nu prevedea un timp ├«n care trebuia s─â termin.

Am ├«ncercat s─â sosesc, am facut-o ╚Öi dup─â dou─â minute de la fini╚Öul celorlal╚Ťi, dar tribunele m─â aplaudau chiar dac─â nu ╚Ötiau c─â am pagaia rupt─â.

Am fost la c├óntar, totul a fost ├«n regul─â, dar pe buletinul oficial am figurat ca abandon, iar delega╚Ťia de-atunci a f─âcut o contesta╚Ťie ╚Öi dup─â o noapte am fost acceptat ├«n recalific─ârile pe care le-am c├ó╚Ötigat, ca apoi s─â reu╚Öesc s─â ├«nving ╚Öi ├«n semifinalele ╚Öi chiar s─â ob╚Ťin primul loc ├«n final─â, f─âr─â drept de apel, cu patru secunde avans, ├«n ultima parte chiar f─âr─â s─â trag", a declarat atunci Patzaichin.

irina tanase 13 jpg
BeFunky collage (5) jpg
irinel columbeanu
andre JPG
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
bone ferenc criminal bihor Ziua de Cluj jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
raikkonen kimi gettyimages 1279628813 jpeg
simona halep jpg
FotoJet jpg
tatarusanu nunta21 jpeg
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg