Drame și lipsuri: povestea zguduitoare a luptătoarei Anastasia Nichita

Ultima actualizare:

La doar 25 de ani, luptătoarea Anastasia Nichita „ascunde” o poveste impresionantă, cu o copilărie marcată de lipsuri, violență în familie, abandon. Cel care a scos-o din contextul în care s-a zbătut atât timp a fost sportul, Anastasia Nichita pregătindu-se de Jocurile Olimpice, acolo unde va reprezenta Republica Moldova. 

Anastasia Nichita va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice (FOTO: Facebook)
Anastasia Nichita va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice (FOTO: Facebook)

Anastasia Nichita. Cea mai bună sportivă a anului din Europa. Deținătoarea titlului de campioană mondială. Distincția de campioană europeană. Multe performanțe, în spatele cărora se ascunde, însă, o poveste tristă, așa cum arată un documentar despre luptătoarea care se pregătește pentru JO 2024.

S-a apucat de lupte încurajată de fratele ei

Primele amintiri pe care le are sunt de-a dreptul izbitoare, sportiva povestind despre ce a trăit, în cei dintâi ani din viață, când violența în familia sa era nelipsită. „Tata nu venea acasă câte o săptămână și venea la sfârşit de săptămână şi nu aducea bani. Pleca la muncă, dar nu aducea bani acasă. Mama lucra servitoare şi singurul salariu era al ei, de 200-300 de lei. Îmi amintesc mai mult situaţiile dintre părinţi, neînţelegeri, certuri. Tata venea beat acasă şi o bătea pe mama. Se întâmpla destul de des. Îmi amintesc că, deseori, mă băgam în faţa mamei şi îl rugam pe tata să n-o bată”. A fost o chestiune de timp până când mama ei să plece: „Dacă ar fi rămas în Moldova, cred că nu mai era să fie printre noi, pentru că bătăile de care avea parte erau destul de serioase. Împreună cu fratele, am rămas în grija bunicii”. Însă salvarea avea să apară, aceasta având denumirea de sport: „Când eram la bunica, fratele a început să frecventeze secţia de lupte. Într-o zi a venit cu ideea: «Nastea, hai şi tu la lupte». Iniţial, nu am vrut, dar el se ţinea de mine”.
Motivația i-a fost, dincolo de toate, să mai domolească din lipsuri: „Au fost momente în care nu aveam bani de haine, de un gel de duş, de un şampon, o pastă de dinţi. De obicei, se făceau competiţii şi drept premii se dădeau şi bani. De multe ori, numai de asta şi voiam să câştig...”. Misiunea Anastasiei Nichita la Jocurile Olimpice începe luna aceasta, competiția urmând să se desfășoare în Franța, la Paris, în perioada 26 iulie 2024-11 august 2024.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net