S-a împlinit dorința Simonei Halep. Ashleigh Barty a câștigat Australian Open

Ultima actualizare:

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty a învins-o cu 6-3, 7-6/2 pe Danielle Collins (SUA, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27), câştigând în premieră turneul de grand slam Australian Open. Este al treilea titlu de mare șlem pentru liderul mondial.

Ashleigh Barty a câștigat trofeul sub privirile compatrioților (Foto: Guliver / GettyImages)
Ashleigh Barty a câștigat trofeul sub privirile compatrioților (Foto: Guliver / GettyImages)

Barty s-a impus după un meci care a durat o oră şi 27 de minute. Ea a fost pusă în dificultate îndeosebi în setul 2, atunci când a avut o revenire uluitoare de la 1-5.

Australianca a câştigat astfel al treilea titlu de grand slam din carieră, după ce s-a impus la Roland Garos, în 2019, şi la Wimbledon, în 2021.

Liderul mondial nu a pierdut niciun set la această ediție a Australian Open. Ea devine prima sportivă din Australia care câştigă acest turneu din 1978 încoace, mai oprecis de la triumful Christinei O’Neill.

Danielle Collins a disputat pentru prima oară o finală de grand slam. Americanca a câștigat două finale WTA anul trecut, prima la Palermo, în fața Gabrielei Ruse, cealaltă la San Jose.

Rivale în circuitul WTA, Barty și Halep s-au antrenat împreună la Melbourne (Foto: EPA-EFE)
Rivale în circuitul WTA, Barty și Halep s-au antrenat împreună la Melbourne (Foto: EPA-EFE)

Simona Halep și-a dorit ca Barty să câștige la Australian Open

La revenirea acasă, după participarea la turneele din Australia, Simona Halep s-a referit la Barty. ”Este incredibilă şi o admir foarte mult. Îmi place tare mult. Pot să spun că e jucătoarea mea preferată din circuit în acest moment. Joacă impecabil şi îţi dă senzaţia tot timpul că tenisul e uşor. Aşa că îi doresc să câştige. Merită", a spus fostul lider mondial. 

Pentru victoria sa, Ashleigh Barty va primi un premiu de 2,875 de milioane de dolari australieni (1,82 de milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA. Collins va încasa un premiu de 1,575 de milioane de dolari australieni (996.500 de euro) şi 1.300 de puncte WTA.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Halep jpg
Mikael Ymer, Getty jpg
Mirel Radoi, EPA jpg
Sepsi OSK Sfantu Ghoerghe, Sportpictures jpg
halep jpg
Diego Maradona, Getty Images jpg