Primul român care a traversat înot Canalul Mânecii are doar 16 ani!

image
Dan Canta

Puştiul de 16 ani Dan Canta a devenit primul român care traversează doar în slip şi cască de protecţie celebra strâmtoare dintre Anglia şi Franţa.

Într-o perioadă în care nataţia din România duce lipsă de performanţe în bazin, un tânăr sportiv român a intrat în istorie ca primul compatriot care reuşeşte să traverseze înot Canalul Mânecii. Născut în Marea Britanie din părinţi români, Dan Canta a învăţat să înoate la Bucureşti după care a plecat în Australia. Temerarul Dan şi-a urmat pasiunea pentru înot, iar vineri a reuşit o performanţă unică pentru un înotător de la noi. Mai exact, Dan Canta a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, doar în slip şi cască de protecţie, performanţă recunoscută oficial de Channel Swimming Association. „Felicitări pentru Dan Canta, care a izbutit acest lucru la numai 16 ani”, au scris britanicii pe pagina de Facebook.

image
Traseul făcut de Dan Canta din Anglia în Franţa

Românul a străbătut distanţa de 42 de kilometri dintre Anglia şi Franţa în 14 ore şi 32 de minute. Un alt compatriot, petroşăneanul Avram Iancu (39 de ani) e aşteptat să încerce acelaşi lucru în următoarele zile. În urmă cu o lună, un alt român, Andrei Roşu, a traversat Canalul Mânecii. A făcut-o însă în costum de neopren, avantaj considerabil în lupta cu condiţiile vitrege ale apei, a cărei temperatură e de sub 20 de grade Celsius.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub arsinel fii png
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Materiale de construcție achiziționate cu CEC-uri fără acoperire
Alexandru Tomescu
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg