Procesul lui Halep, în aer: „I-au terminat cariera! Cineva trebuie să răspundă”

Ultima actualizare:

Simona Halep (50 WTA) se confruntă în continuare cu o situație dificilă, fiind suspendată, încă din toamna lui 2022, din „sportul alb”. După numeroase amânări, românca așteaptă să poată, totuși, să-și susțină nevinovăția în procesul în care e acuzată de dopaj. Între timp, sportiva „cade” de la săptămână la săptămână în ierarhia mondială a tenisului feminin, având pierderi pe toate planurile: sportiv, emoțional și financiar. 

Simona Halep, suspendată provizoriu, după acuzația de dopaj (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, suspendată provizoriu, după acuzația de dopaj (FOTO: Getty Images)

În contextul dat, Ion Țiriac a atras atenția că ar fi nevoie de asumarea responsabilității față de cariera Simonei Halep, cerând să fie găsiți vinovații. „După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși, e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona”, a comentat omul de afaceri, potrivit as.ro.

N-a mai jucat un meci de tenis, din august 2022

Ultima partidă în care a fost angrenată fosta lideră mondială datează din 29 august 2022, petrecându-se la US Open. Apoi, depistarea substanței roxadustat în organismul său a dus la suspendarea provizorie, care încă este valabilă, cazul având numeroase amânări, atunci când ar fi trebuit să fie analizat și judecat. Mai mult decât atât, oficialii de la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) au declarat că ar fi descoperit nereguli și în pașaportul biologic al româncei. De la începutul izbucnirii suspiciunii de dopaj, dubla câștigătoare de Grand Slam a declarat că substanța respectivă i-a ajuns în organism dintr-un supliment alimentar contaminat, susținându-și nevinovăția. Între timp, Simona Halep a tot așteptat să fie audiată, având parte de amânări peste amânări. Substanța care o incriminează este un medicament anti-anemie, folosit deseori în tratamentul pacienților cu dializă, din clasa EPO. Printre efectele sale se numără îmbunătățirea disponibilității fierului în organism și creșterea nivelului de hemoglobină.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net