Programul de sâmbătă al românilor la JO2024. Luptele, în centrul atenției

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice se apropie de final, competiția desfășurată în Franța, la Paris, disputându-se în perioada 26 iulie-11 august și fiind televizată de Eurosport și TVR.

Jocurile Olimpice, aproape de final (FOTO: Getty Images)
Jocurile Olimpice, aproape de final (FOTO: Getty Images)

Programul românilor la JO2024, sâmbătă, 10 august

12.00
Lupte, Champs de Mars Arena, libere, 62 de kilograme, feminin, recalificări: Kriszta Incze-Ana Paula Godinez Gonzalez (Canada)
12.30
Lupte, Champs de Mars Arena, libere, 76 de kilograme, feminin, calificări: Cătălina Axente 

„Tricolorii”, pe poziția a 14-a în lume la JO 2024

România se află pe locul 14 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce „tricolorii” au obţinut trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz în 14 zile de competiţie. Lider al clasamentului continuă să fie SUA, cu un total de 111 medalii, dintre care 33 de aur, 39 de argint şi 39 de bronz. Pe locul doi este China, cu 83 medalii, dintre care 33 de aur, 27 de argint şi 23 de bronz. Podiumul este completat de Australia, cu un total de 48 de medalii (18 aur, 16 argint, 14 bronz). Japonia a urcat pe locul patru, cu 37 de medalii, dintre care 16 de aur, opt de argint şi 13 de bronz, iar pe cinci e Marea Britanie cu 57 de medalii (14 aur, 20 argint, 23 bronz).
Revenind la România, cea mai recentă medalie îi aparține Mihaelei Cambei, câștigătoarea unui „argint” la halteresportiva de 21 de ani fiind chiar la prima sa participare în competiție. În total, „tricolorii” numără opt medalii: trei de aur, patru de argint şi una de bronz. „Aurul” l-au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu). Totodată, „argintul” a fost obţinut de Mihaela Cambei la haltere, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar „bronzul” i-a aparținut tot lui David Popovici la 100 metri liber. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net