Secretele halterofilei de argint, Mihaela Cambei

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Mihaela Cambei este noua eroină a delegației olimpice a României. Ea a adus a opta medalie a României, de argint, la haltere, în cadrul categoriei 49 de kilograme. Click! vă prezintă 8 lucruri mai puțin cunoscute despre sportiva care va împlini 22 de ani în luna noiembrie, așa cum le-a povestit pentru SportsNet.

Mihaela Cambei a cucerit medalia de argint la haltere (FOTO: Profimedia)
Mihaela Cambei a cucerit medalia de argint la haltere (FOTO: Profimedia)

1. Vrea să-și mai facă un tatuaj, cu medalia olimpică. „Mi-au plăcut tatuajele încă de când eram mai micuță. Primul meu tatuaj a fost cel cu cercurile olimpice și am zis să mai fac câteva. L-am făcut în 2018, după Olimpiada de tineret. Aș vrea să-l continui, dar după ce termin Parisul. Să-mi trec Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires și Paris 2024 și bineînțeles să îmi tatuez și medalia”.

2. E pasionată și de piercinguri. „Îmi plac și piercingurile. Le-am început înainte de tatuaje, de când eram mai micuță, de la 16 ani. Doar că m-am oprit, că nu trebuie nici să exagerez cu asta”.

3. A crezut la început că face gimnastică. „Cum îmi place mie să spun, nu eu am ales halterele, ele m-au ales pe mine. Am fost selectată de la școală, aveam 9 ani. Halterele mi-au plăcut din prima, dar abia după un an, pentru că în primul an nu am intrat în sala de haltere. De fapt, nici nu am știut că fac haltere. Eu la început credeam că fac gimnastică, făceam exerciții generale de forță, aveam și mobilitate. Abia după un an ne-au băgat în sala de haltere și mi-a plăcut” 

Mihaela Cambei concurează doar machiată

4. Nu are probleme cu greutatea. „Trebuie să mă mențin cu un kilogram - două peste categorie și pun destul de greu pe mine, pentru că am arderile puternice. Și atunci mi-este foarte greu, că trebuie să stau non-stop să mănânc și cum <<îmi place>> mie foarte mult să mănânc, e greu. Revenirea la categorie e însă foarte ușoară, nu am probleme”.

Mihaela Cambei concurează doar machiată (FOTO: Profimedia)
Mihaela Cambei concurează doar machiată (FOTO: Profimedia)

5. Concurează doar machiată. „Mă simt foarte bine machiată, chiar și la antrenament, mai ales la cele de tehnică. Mă simt eu mult mai bine în pielea mea când vin fresh, machiată, aranjată și parcă altfel ridic. Parcă nu am stare de a ridica și de a concura dacă nu sunt machiată. Deja am prins experiență, îmi ia în jur de 20 de minute, o jumătate de oră să mă machiez. Uneori, când am eu chef să mă aranjez ca lumea, stau și o oră, dar nu mă plictisesc, mă destinde chiar”.

6. Nu poate sta fără boxa cu muzică. „Din bagajul meu nu lipsește niciodată boxa. Pe lângă echipamentul de concurs e boxa, pentru că eu ascult muzică mai tot timpul. Am peste 200 de melodii, când aud una care-mi place o dau la descărcare. Și mai stau și seara și mai caut melodii noi”.

7. Ar vrea să joace într-un videoclip de-al lui Puya. „Dintre români, Puya îmi place. Mi-ar plăcea aă apar într-un videoclip cu el. Voce n-am, dar mi-ar fi plăcut să am, ca să cânt. Dar cânt destul în baie, acolo se aude bine de fiecare dată”.

8. Nu citește horoscopul înaintea unui concurs! „Sunt scorpion și eu zic că-i foarte bine. Pentru că e o zodie foarte puternică, o zodie care depășește cam toate zodiile, e destul de ambițioasă și când își propune ceva se întâmplă. Nu mă uit niciodată în horoscop înainte de concurs, că dacă dă ceva ce nu-mi place, după aia...”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net