Reacţia uluitoare a Marianei Bitang, după ce Maria Olaru a dezvăluit că era bătută

Ultima actualizare:

    Mariana Bitang foto: Mediafax
Mariana Bitang foto: Mediafax

Maria Olaru, fosta campioană mondială la gimnastică, a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare în cartea autobiografică „Preţul aurului. Sinceritate incomodă''. Sportiva a povestit cum a îndurat bătăile primite în timpul antrenamentelor de la antrenorii săi, Octavian Bellu și Mariana Bitang.

Dezvăluirile făcute de Maria Olaru, la 15 ani de la retragerea din gimnastică, au luat prin surprinde o ţară întreagă. Fosta campioană a mărturisit în cartea sa cum a fost umilită, jignită şi bătută de antrenorii săi. Citatele din carte îi vizează direct pe Mariana Bitang şi Octavian Bellu. Aceste confesiuni au stârnit un val de controverse, iar cei doi antrenori se arată total dezămăgiţi de mărturisirile acesteia. Mariana Bitang şi Octavian Bellu au vorbit miercuri seară la Kanal D, printr-o intervenţie telefonică la emisiunea ''Wowbiz''.

"Mă întristează ceea ce aud. Am văzut că Maria şi-a ţinut un jurnal în care şi-a notat anumite lucruri. Ştiam că există în obiceiul gimnastelor să ţină un astfel de jurnal, dar chiar după atâtea vreme, un jurnal scris de un copil la 12 ani reprezintă viziunea pe care o avea despre viaţă de gimnastă la vârstă respectivă. Eu nu o să întru în polemică cu Maria Olaru. Am muncit împreună şi rezultatele s-au văzut. Şi eu şi Maria suntem produsul unui sistem cu lumini şi umbre. Eu nu-mi aduc aminte în 1994 să fi avut o ieşire violenţă. Un om de 95 de kilograme să lovească un copil e total deplasat. Amintirile sunt ale ei. Dacă a rămas doar cu atât din ce s-a întâmplat în perioada respectivă este problema Mariei. Pe mine mă doare. Noi pentru aceşti copii am fost şi mamă şi tată şi maseur de multe ori. Simt o anumită tristeţe pe care nu pot să mi-o reprim. Eu am vrut să pregătesc aceşti copii că pe nişte oameni care să reziste la orice", a declarat Octavian Bellu la emisiunea ''Wowbiz''.

Dacă Bellu a declarat că se arată întristat de afirmaţiile Mariei Olaru, Mariana Bitang a avut o reacţie uluitoare la citatele defăimătoare şi i-a sugerat acesteia să mai scrie o carte în care să povestească mai amănunţit.

Maria Olaru
Maria Olaru

„Este o formulă de marketing care costă foarte mult imaginea gimnasticii românești. Maria Olaru nu dă în Mariana Bitang şi Octavian Bellu, dă într-un sistem care și asa traversează momente destul de critice. M-au sunat foste colege de-ale ei. Întreb si eu retoric, când trăirile ei erau cele reale. Am în faţă un mail pe care mi l-a trimis în anul 2002, în care abandonase deja activitatea de performanţă de 2 ani. Ea nu a fost singură în sală. Mai sunt si colege de-ale ei şi au şi ele un punct de vedere. Sunt sigură că vor avea şi ele ceva de spus. După o mediatizare de câteva zile în care aceste pasaje negative au fost scoase în evidenţă, poate cartea acum să fie completată cu mii de pagini de afirmaţii laudative şi efectul nu va mai fi acelaşi. Eu nu am vocabular acea frază cu călcâiele crăpate, nu am folosit-o în viaţa mea (n.r. ''Ce să faci, Bellu. cu ţărăncile astea? Nu vezi că au călcâiele crăpate, de le cântă greierii în ele?''). Nu vreau să fac analiză pe textul Mariei Olaru. Îi sugerez să mai scrie o carte în care să scrie comentariile ei şi injuriile la adresa antrenorilor care au determinat anumite reacții”, a spus Mariana Bitang, miercuri seară (1 iunie), la Kanal D.

Cartea „Prețul aurului. Sinceritate incomodă", scrisă de Maria Olaru, va fi lansată sâmbătă, 4 iunie, la Bookfest, in Centrul Expozițional ROMEXPO, începând cu ora 13.30.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
STUDENTI jpg
image
image
image
image
image
image
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Ivaylo Petev (Sportpictures) jpg
Real Madrid Manchester City (EPA) jpg
Mirel Radoi (Instagram) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net