Reproșuri în echipa României după argintul Europenelor de tenis de masă

Ultima actualizare:

    Dezbinarea pare să-și fi făcut loc în echipa RomânieiFOTO: Facebook FRTM
Dezbinarea pare să-și fi făcut loc în echipa RomânieiFOTO: Facebook FRTM

De când a fost obținută organizarea Campionatului European de tenis de masă pe echipe la Cluj-Napoca, a părut că toată lumea era convinsă că al treilea aur consecutiv pentru România era ceva firesc și ușor de obținut. Eșecul din finală (1-3 cu Germania) a scos la iveală multe probleme.

Calificată pentru a șasea oară consecutiv în finala Europenelor – un record al ultimelor decenii – echipa feminină de tenis de masă a României a avut șansa de a cuceri al treilea titlul la rând și de a intra în istorie. Din păcate, chiar dacă Germania a venit pentru prima dată în ultimii 20 de ani fără jucătoare asiatice, sportivele noastre nu au găsit calea spre primul loc. Adversarele noastre s-au impus cu 3-1, punctul României fiind adus de Daniela Dodean, cea care a anunțat după confruntare că aceasta a fost ultima oară când a jucat pentru România. Și a dat vina pentru asta pe antrenorul Viorel Filimon: ”După primul meci lumea s-a descurajat, antrenorul nostru s-a descurajat. Eliza a intrat descurajată. Au fost nişte greşeli care ar fi bine să nu se repete. Sunt cu lacrimi în ochi pentru că a fost ultima mea competiţie pentru România. E dureros, e greu. Această retragere este puţin forţată, nu este voinţa mea, dar din motive că am o fetiţă şi care nu-mi dă voie să fac programul pe care domnul antrenor îl vrea sunt forţată să mă retrag”, a spus Dodean Monteiro la Look Sport+.

La rândul său, Viorel Filimon a dat vina pe jucătoare pentru eșec: ”Ne-a lipsit în primul rând dorinţa de a asculta. Am vorbit ceva cu fetele, să zicem că Bernie a avut momentul decisiv când a avut 9-6. Nu au ascultat, am mai spus şi după Olimpiadă lucrul ăsta. Eliza inclusiv acum a schimbat două servicii... Au luptat, într-adevăr, dar am luptat orbeşte. În general au nişte păreri care nu ştiu, ar trebui întrebate ele. Sunt supărat pentru că nu au ascultat”, a spus Filimon la Look Sport+.

România – Germania 1-3

Bernadette Szocs - Nina Mittelham 2-3 (11-8, 7-11, 11-9, 9-1, 10-12)

Eliza Samara - Sabine Winter 0-3 (6-11, 9-11, 10-12)

Daniela Dodean Monteiro - Chantal Mantz 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-5, 11-7)

Eliza Samara - Nina Mittelham 2-3 (12-10, 8-11, 11-9, 9-11, 7-11)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net