Revoltă în tenisul feminin. 20 de jucătoare de top, ignorate după ce și-au spus of-ul

Ultima actualizare:

Un grup numeros de jucătoare de elită din „sportul alb” și-au unit forțele pentru a-și face mai bine vocea auzită, în contextul unor nereguli din circuitul WTA. Atât liderul ierarhiei mondiale a tenisului feminin, Aryna Sabalenka, cât și alte jucătoare de top au trimis o scrisoare deschisă conducerii WTA, fără a avea, însă, parte de vreun răspuns.

Aryna Sabalenka, lidera din clasamentul WTA (FOTO: Getty Images)
Aryna Sabalenka, lidera din clasamentul WTA (FOTO: Getty Images)

Printre semnatare se numără Elena Rybakina (4 WTA), Ons Jabeur (7 WTA) sau Markéta Vondroušová (6 WTA), iar solicitările acestora făceau referire la un calendar mai flexibil, salarii pentru îngrijirea copiilor, venituri mai mari și reprezentare oficială în consiliul jucătorilor WTA din partea propriei organizații independente a jucătorilor.
În încheierea scrisorii deschise se regăsește o cerere pentru „un răspuns scris, substanțial la această scrisoare și un angajament clar din partea WTA de a aborda problemele menționate mai sus până vineri, 13 octombrie”. Totuși, până la finele lunii, numele mari din tenis nu au primit nicio reacție oficială de la asociația tenisului feminin.  

Ce au cerut cele mai bune jucătoare din lume

Câteva dintre cererile exprimate au fost un venit minim garantat de 500.000 de dolari pentru jucătoarele din top 100, 200.000$ pentru jucătoarele clasate pe locurile 101-175  și 100.000$ pentru jucătoarele clasate pe locurile 175-250. Jucătoarele au cerut, de asemenea, să primească despăgubiri, dacă nu pot juca din cauza unei accidentări sau dacă iau o pauză pentru a avea un copil.
Dat fiind faptul că au avut parte de o tăcere absolută din partea WTA, mai multe nume mari au fost și mai vocale față de această situație: Aryna Sabalenka, Elena Rybakina și Markéta Vondroušová au fost cele mai determinate să rezolve lucrurile. 
După ce a fost învinsă de Iga Świątek (2 WTA), în grupele de la Turneul Campioanelor, sportiva cehă Markéta Vondroušová a atras atenția asupra condițiilor deloc prielnice din competițiile supervizate de WTA: „Prima mea finală WTA nu este deloc ceea ce mi-am imaginat. Muncim din greu tot anul pentru a ajunge în finală și în cele din urmă este doar o dezamăgire! Stadionul nu este deloc pregătit pentru meciuri și mi se pare că oamenii de la WTA nu sunt absolut interesați de cum ne simțim noi, care ar trebui să jucăm pe acel teren. Nu simțim că ne ascultă cineva sau că este interesat de opinia noastră. Este foarte trist! În altă ordine de idei, sunt foarte recunoscător tuturor oamenilor de aici din Mexic, pentru că au fost atât de drăguți și foarte de ajutor cu totul”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net