Rafael Nadal, impresionat de-a dreptul de Novak Djoković: „Nu mă așteptam!”

Novak Djoković (1 ATP) e de neoprit în „sportul alb”, acolo unde sârbul continuă să facă legea, la cei deja 36 de ani ai săi. Performanțele liderului mondial l-au impresionat până și pe tenismanul spaniol Rafael Nadal care, aflat în recuperare după o accidentare la şold, în urma cărei „a stat pe bară” întreg sezonul 2023, s-a arătat de-a dreptul uimit. 

Rafael Nadal (stânga), impresionat de Novak Djoković (FOTO: Getty Images)
Rafael Nadal (stânga), impresionat de Novak Djoković (FOTO: Getty Images)

„Ştim că toţii că Djoković este ceea ce este şi că a realizat ceva istoric, ceva ce nu a mai fost realizat, până acum şi nu-mi mai rămâne decât să-l felicit! Şi, până la urmă, nici nu m-a surprins. Mi l-am imaginat pe Djoković câştigând turnee de Grand Slam, dar nu-mi imaginam că poate câştiga trei, pentru că acolo este o altă generaţie tânără, care este foarte puternică”, a mărturisit Rafael Nadal.

Cine i-ar putea pune în pericol „fotoliul” de lider mondial

„Ei bine, Carlos Alcaraz  (n.r. 2 ATP) a avut o oportunitate grozavă la Roland Garros de a-l împiedica pe Djoković să câştige trei turnee, dar din păcate, i s-a întâmplat ceea ce i s-a întâmplat, din punct de vedere fizic, deşi mai târziu a compensat şi a realizat ceva istoric pentru sportul nostru, la Wimbledon şi îl felicit pentru asta! Sezonul a continuat şi cred că, până la urmă, lucrurile care s-au întâmplat nu au fost foarte surprinzătoare. Carlos este superior celorlalţi, în opinia mea şi realitatea este că Novak are un merit enorm şi trebuie să-l felicităm pentru tot ce face, ceea ce am mai spus, ceva ce nu s-a mai făcut până acum!
Cred că mai sunt şi alţi jucători cu un nivel ridicat, precum Jannik Sinner
(n.r. 4 ATP), ca şi alţii, Holger Rune (n.r. 6 ATP), care a început bine, iar acum are o perioadă mai rea. Dar, până la urmă, a câştiga este întotdeauna foarte dificil, din toate punctele de vedere şi trebuie să apreciezi ce fac toţi aceşti jucători”, a conchis ibericul, care numără 22 de titluri de Grand Slam în palmaresul său. De-a lungul lui 2023, Novak Djoković a cucerit trei turnee de Grand Slam, din totalul celor 24 de trofee majore ale cariereri sale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Matei (Facebook) jpg
Dennis Man si Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
laurentiu toma jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net