Rafael Nadal și marele anunț despre cariera lui, după un an de stat pe bară

După un an în care a fost nevoit să stea pe bară, Rafael Nadal își pregătește revenirea în „sportul alb”. Fostul lider mondial urmează să revină pe teren, la începutul lui 2024, fiind în calculele pentru Australian Open, turneu care se va disputa între 15 și 28 ianuarie. Anunțul a fost făcut de către directorul primului Grand Slam al anului, Craig Tiley.

Rafale Nadal revine la Australian Open 2024 (FOTO: Getty Images)
Rafale Nadal revine la Australian Open 2024 (FOTO: Getty Images)

„Putem să anunțăm în exclusivitate că Rafa se va întoarce la Melbourne! A lipsit din circuit, anul trecut și am vorbit cu el, în ultimele zile. Pot să confirm că revine, în sezonul care urmează, ceea ce ne emoționează pe toți. Este incredibil, o știre magnifică!”, a declarat Craig Tiley la emisiunea The Today Show, potrivit Skysport.
În vârstă de 37 de ani, Rafael Nadal nu a mai jucat vreun meci oficial, de la Australian Open-ul din 2023, confruntându-se cu o accidentare la șold, care s-a dovedit mai gravă decât se credea, inițial și care i-a încurcat serios planurile marelui campion. Dată fiind lunga sa perioadă de inactivitate, ibericul a coborât fulgerător în clasamentul ATP și ocupă, acum, abia locul 240 în ierarhia mondială a tenisului masculin.

2024, ultimul an din cariera fostului lider mondial 

De altfel, e de așteptat ca anul 2024 să fie ultimul din cariera sa, pe baza declarațiilor pe care le-a făcut, în ultima vreme. Între timp, principalul său rival, Novak Djoković (1 ATP), care numără 24 de turnee de Grand Slam, încă defilează fără probleme, la cei 36 de ani ai săi. „Dacă mi-ar fi plăcut să fiu jucătorul de tenis cu cele mai multe turnee de Grand Slam? Fără îndoială! Dar nu sunt frustrat de asta şi nu sunt obsedat de acest lucru”, a punctat, recent, Rafael Nadal, pe seama diferenței de palmares față de sârb, spaniolul având 22 de Grand Slam-uri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net