Țiriac anunță sfârșitul „erei” Halep. Declarațiile „nefardate” ale afaceristului

Ultima actualizare:

În contextul în care Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din tenis, în urma acuzelor de dopaj, Ion Țiriac a comentat din nou situația fostei lidere a tenisului feminin mondial. Omul de afaceri este de părere că, că indiferent ce se va întâmpla la TAS, Simonei Halep îi va fi foarte greu spre imposibil să revină la forma de dinaintea „ieșirii” din „sportul alb”.

Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)

„Un sportiv care un an de zile e afară, mai are nevoie de patru ani să revină la forma pe care o avea, să revină înapoi, la vârsta asta... O să fie extraordinar de greu pentru ea, chiar dacă, mâine dimineaţă, începe să se antreneze full şi să joace turnee. Să sperăm! E un sportiv care ne-a dat Wimbledon, care ne-a dat numărul 1 în lume într-un mare sport, nu într-un sport minor”, a spus Ion Ţiriac, potrivit Antena Sport.

Cum ar arăta parcursul româncei, în momentul revenirii 

Dat fiind faptul că a fost ștearsă din clasamentul mondial, Simona Halep va mai putea participa la turneele WTA și cele de Grand Slam exclusiv în baza unor wild-card-uri. Regulamentul prevede că o jucătoare de tenis nu poate primi mai mult de șase astfel de „intrări” (trei pe tablourile principale și trei în calificări), într-un sezon, la turneele WTA 1000, WTA 500 și WTA 250. Astfel, Simona Halep ar trebui să obțină rezultate notabile, încă de la primele competiții la care va fi acceptată, odată cu revenirea ei pe teren, pentru a urca în clasament și a se putea înscrie la competiții în baza locului ocupat. În caz contrar, românca va trebui să reia parcursul prin turneele mai mici de ITF. 
Reamintim că Simona Halep a fost, luna trecută, suspendată patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). În timpul procesului său, Simona Halep a dat vina pentru cantitatea de roxadustat găsită în corpul ei pe un supliment.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net