Țiriac, dezamăgit: „Înainte înger, acum diavol”. Halep împlinește 32 de ani

Simona Halep împlinește, miercuri, 32 de ani, însă are parte de o aniversare diferită, trecând printr-o perioadă tumultoasă. După mai bine de un an, de când a fost suspendată provizoriu din „sportul alb”, românca și-a aflat verdictul în cazul său, acuzată fiind de dopaj: patru ani departe de tenis, din pricina faptului că a ieșit pozitivă la roxadustat. 

Ion Țiriac și Simona Halep (FOTO: Getty Images)
Ion Țiriac și Simona Halep (FOTO: Getty Images)

Situația a împărțit lumea tenisului în două, deoparte fiind cei care o susțin pe sportiva din Constanța și militează pentru „grațierea” ei, iar pe de alta oameni care nu s-au putut abține și au tratat ironic situația Simonei Halep.
Ion Țiriac se numără, însă, printre cei care sunt de partea jucătoarei de tenis, omul de afaceri în vârstă de 84 de ani declarându-se dezamăgit în privința modului în care este tratată dubla campioană de Grand Slam. „De la îngerul cel mai mare, uite că, acum, încet-încet, lumea o acuză de diavol. A fost numărul 1. A făcut istorie”, a punctat Ion Țiriac potrivit sport.ro, făcând referire la schimbarea majoră a „tratamentului” de care are parte românca.

Suspendare pe viață de la Jocurile Olimpice

De altfel, fostul jucător de tenis a fost una dintre persoanele delegate de Comitetul Olimpic Internațional să formeze Agenția Mondială Anti-Doping, în anii '90. Omul de afaceri s-a declarat împotriva legii făcute de Comitetul Olimpic Internațional, potrivit căreia suspendarea sportivilor dopați să fie de doi ani. La acel moment, Ion Țiriac a susținut că sportivii prinși că au consumat substanțe interzise nu ar mai trebui să participe niciodată la Jocurile Olimpice. „Pentru că eram «rege» în România, am făcut o lege contra Comitetului Olimpic Internațional, Bruxellesului, senatului american, care spuneau că suspendarea trebuie să fie de doi ani, în cazul unui sportiv prins dopat. Eu am spus «nu», curățați toate sertarele. O dată dacă vă prind dopați, pentru toată viața nu mai participați la Jocurile Olimpice, pentru că nu o să vă mai alegem noi, Comitetul Olimpic Român, ca reprezentanți ai noștri”, a mai declarat omul de afaceri. 
Reamintim că Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net