Ana Bogdan, pe val: a câștigat turneul de la Parma și urcă vertiginos în topul WTA

Ana Bogdan trece printr-o perioadă foarte bună, sportiva din România reușind să se impună în turneul de la Parma, trofeu care îi aduce un cec în valoare de 13.000 de  euro și o ascensiune importantă în ierarhia mondială a tenisului feminin. 

Ana Bogdan este într-o formă foarte bună (FOTO: Getty Images)
Ana Bogdan este într-o formă foarte bună (FOTO: Getty Images)

Semifinalistă la ediția de anul trecut, conaționala noastră a trecut în finală tocmai de principala favorită a competiției, Karolína Schmiedlová (58 WTA), scor 7-5, 6-1. Ultimul act s-a disputat pe un vânt puternic, care le-a dat de furcă ambelor jucătoare.
Slovaca avea bilanțul în avantajul său, 3-1 în meciurile directe cu Ana Bogdan, toate petrecându-se pe zgură și ultimul duel având loc chiar la Parma, anul trecut, când românca a câştigat cu 6-2, 3-6, 6-3, în optimile de finală.

Românca a avut, până acum, un an grozav

Înapoi în timp, Karolína Schmiedlová s-a impus în primele trei confruntări directe: în 2018, în semifinala la Bogota, cu 6-3, 6-2, la Bucureşti în acelaşi an în primul tur, cu 4-6, 7-6 (7/4), 7-5, şi în 2022 la Marbella, în optimi, cu 7-6 (7/1), 6-0. 
Până acum, 2023 s-a dovedit a fi un an excelent pentru Ana Bogdan, ea câștigând două trofee și reușind să ajungă până în turul trei la un turneul de WTA 1000 din Dubai, precum și o calificare în premieră în turul trei de la Wimbledon.
Grație parcursului său din competiție, jucătoarea de 30 de ani urcă nu mai puțin de 10 locuri în clasamentul WTA, aflându-se, între timp, pe poziția cu numărul 61. Comparativ, Sorana Cîrstea este jucătoarea din România cel mai bine clasată în ierarhia WTA, ea aflându-se pe locul 26, în coborâre o poziţie. Irina Begu a coborât cinci locuri și este pe 66, Jaqueline Cristian a urcat patru poziții şi este pe 103, iar Miriam Bulgaru a coborât un loc, fiind pe 184.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net