Avertismentul unui expert în cazul Halep: „Rămâi o persoană coruptă, rea, trișoare”

Un expert antidoping vine în întâmpinarea situației pentru care trece Simona Halep, după ce românca a fost suspendată patru ani din tenis pentru dopaj, în urma rezultatelor analizelor sale. Omul care lucrează pentru o universitate din Scoția a tras în semnal de alarmă, susținând sportivii care se regăsesc în cazuri similare cu al româncei. 

Simona Halep, susținută de un expert antidoping (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, susținută de un expert antidoping (FOTO: Getty Images)

„Problema pentru mine este structura antidoping, această politică de toleranță zero și răspundere strictă. Mai exact, dacă există un test pozitiv, sunteți responsabil, indiferent cum s-a ajuns acolo. Dacă există posibilitatea ca un supliment să fi fost contaminat? Da, desigur și știm că au loc, frecvent, astfel de contaminări. O mare parte din această retorică sportivă este aceea că oricine testat pozitiv este «pictat» cu aceeași pensulă. Deci, dacă nu a fost nimic intenționat, nu contează și rămâi în continuare oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor. Există o nuanță mult mai importantă decât atât.

„O mulțime de susbtanțe interzise nu au fost cercetate temeinic”

Te-ai uitat pe listă (n.r. cea cu substanțe interzise), în ultima vreme? Este uriașă și sunt substanțe care nici măcar nu sunt enumerate acolo și sunt incluse în aceste categorii. Dacă ești sportiv și nu ai o diplomă în chimie, acest lucru poate fi foarte greu de înțeles. Concentrațiile minuscule pe care le pot detecta ar putea să nu aibă niciun rol funcțional în organism. Din punct de vedere fiziologic, nu e nicio diferență dacă le au sau nu. O mulțime dintre substanțele interzise nu au fost, cu adevărat, cercetate temeinic. Deci nu știm dacă este un caz de contaminare, este doar toleranță zero! Care este pragul pentru Roxadustat? Unde sunt datele și informațiile care ne spun la ce nivel apare îmbunătățirea performanței sportivilor?”, a punctat April Henning pentru frontline.com, potrivit „Prosport”, specialistul militând pentru schimbarea legislației din tenis.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net