Vești bune pentru iubitorii de tenis: revine un turneu de tradiție în Capitală

După câțiva ani de pauză, turneul tradițional de tenis masculin revine în România, începând cu anul 2024. Vestea a fost făcută de Ion Țiriac, omul de afaceri de 84 de ani declarând că se va relua, întocmai cum se obișnuia, în luna aprilie. 

BRD Năstase Țiriac Trophy revine în România (FOTO: Sportpictures)
BRD Năstase Țiriac Trophy revine în România (FOTO: Sportpictures)

Capitala rămăsese fără un turneu ATP, încă din anul 2016, atunci când a avut loc ultima ediție a competiției de categorie 250, care avea loc în fiecare an, în primăvară, în Cotroceni, la Arenele BNR.
Înapoi în timp, în preajma ultimei ediții disputate, Ion Țiriac și-a manifestat vehment nemulțumirea față de autorități și a reclamat fără menajamente lipsa de implicare a acestora. Atunci, partidele s-au disputat pe un teren central provizoriu, secundar, cărora le-au fost montate niște tribune de peste 2.000 de locuri. Situația improvizată nu a fost deloc „gustată” de omul de afaceri, care a punctat că nu-și poate asocia numele cu asemenea condiții de desfășurare a unor meciuri din „sportul alb”, declarând că se va retrage de la „cârma” competiției. „Turneul se vinde! Este ultimul an în care se mai joaca. Nu pot să-mi bat joc de numele meu”, a punctat Ion Țiriac, în cadrul unei conferințe de presă, susținută în 2016, alături de Ilie Năstase. 

Novak Djoković, printre cei care au participat la turneul românesc

Sub denumirea de „BRD Năstase Țiriac Trophy”, competiția s-a desfășurat în România, încă din anul 1993, inițial desfășurându-se toamna. Odată cu întreruperea ei în țara noastră, vreme de trei ani, până în 2019, s-a jucat în Ungaria, la Budapesta, iar în 2021 și 2022 a fost organizat de către familia liderului din tenisul mondial, Novak Djoković, în Serbia, la Belgrad. Ultimul câștigător al turneului este spaniolul Fernando Verdasco, iar dar de-a lungul timpului, au participat la competiție nume mari, precum Novak Djoković, Andrey Rublev sau Grigor Dimitrov.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net