Simona Halep iese la atac: pe cine dă în judecată, după ce a fost suspendată

Ultima actualizare:

După ce a fost suspendată patru ani din tenis, Simona Halep a dat în judecată în civil firma canadiană Schinoussa Superfood, cea care a livrat suplimentul Keto MCT, considerat de echipa româncei sursa care a determinat rezultatele de dopaj. 

Simona Halep deschide un proces suplimentelor care i-au adus suspendarea (FOTO: Getty Images)
Simona Halep deschide un proces suplimentelor care i-au adus suspendarea (FOTO: Getty Images)

Separat, sportiva din Constanța va face apel la TAS, unde ar avea șanse fie ca perioada de suspendare fie să se anuleze, fie măcar să se diminueze. Potrivit dosarului publicat de Asociația Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), sportiva ar fi consemnat că ar fi luat suplimentul alimentar, care s-a dovedit a fi contaminat cu roxadustat la recomandarea lui Candice Gohier, fizioterapeuta regăsită în echipa sa, odată cu începerea colaborării cu Patrick Mouratoglou.

Românca nu ar fi declarat consumul de suplimente, deși ar fi avut două ocazii

Judecătorii au acceptat că acel supliment a fost contaminat, dar în urma analizelor au ajuns la concluzia că valoarea de roxadustat rezultată în urma testului antidoping nu putea fi atât de mare numai din această cauză. De cealaltă parte, Simona Halep întărește faptul că produsul Keto MCT ar fi fost fost sursa contaminării sale cu roxadustat, motiv pentru care a decis să dea în judecată în civil producătorul, după cum a dezvăluit într-un interviu acordat presei americane. „Din punct de vedere mental, a fost un dezastru vestea pentru mine, pentru că nu mă așteptam la așa ceva. Am fost întotdeauna atentă ce fac cu corpul meu și nu am luat niciodată ceva fără să verific”, a punctat Simona Halep pentru Front Office Sports. Deunăzi, Ion Țiriac comenta situația jucătoarei din „sportul alb”, spunând că el, în locul ei, ar fi acționat în instanță toate părțile implicate și responsabile de rezultatul care i-a adus excluderea din sportul care a consacrat-o și care ar putea echivala cu finalul carierei sale.
Același dosar ITIA consemnează faptul că Simona Halep nu a declarat consumul suplimentului contaminat, nici în august 2022, nici la o discuție oficială avută cu reprezentanții ITIA, ulterior, în octombrie 2022. În iunie, anul acesta, românca a declarat la audieri că a omis să spună despre acest supliment pentru că a uitat- eroare care a fost, însă, decisivă în judecarea procesului la Sport Resolutions.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net