A venit motivarea Tribunalului. Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat și cum a reacționat aceasta

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a explicat, joi, decizia tribunalului Sport Resolutions de a o suspenda 4 ani pe Simona Halep și a dezvăluit numele persoanei care a recomandat suplimentul contaminat, cel pe care fosta lideră WTA dă vina pentru testul pozitiv cu roxadustat de la US Open 2022.

Simona Halep a fost suspendată pe motivul încălcării regulamentului anti-doping Foto: Shutterstock
Simona Halep a fost suspendată pe motivul încălcării regulamentului anti-doping Foto: Shutterstock

Cum s-a apărat Simona Halep 

ITIA a publicat un document de 126 de pagini în care prezintă acuzațiile aduse Simonei și modul în care s-a apărat sportiva la audierea de la Londra (28, 29 iunie).

„Halep susține că prezența roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în comunicatul ITIA.

Cine i-a recomandat Simonei Halep suplimentul contaminat

Suplimentul de colagen (Keto MCT) i-a fost recomandat Simonei Halep de către Candice Gohier de la Academia Mouratoglou. Este vorba despre primul fizioterapeut străin din cariera dublei câștigătoare de Grand Slam. Gohier i-a luat locul lui Theo Cercel în echipa Simonei.

Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și „Keto MCT”. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De când folosea Halep suplimentele

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

Reacția antrenorului Patrick Mouratoglou 

Antrenorul Patrick Mouratoglou consideră că Simona Halep este victima unui tratament nedrept din partea ITIA şi a tribunalului care a decis ca ea să fie suspendată patru ani. „Sper că WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce le stă în putinţă pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucătoare nevinovate. Ştiu integritatea Simonei şi nu am nicio îndoială că ea nu a luat niciodată vreo substanţă interzisă. Am stat cu ea în toate cele două zile de audiere şi NU pot să cred că tribunalul a ajuns la această decizie pe baza probelor şi argumentelor pe care le-am auzit. Procesul şi ITIA au fost total nedrepte faţă de Simona şi este total inacceptabil”, a scris el pe o rețea socială.

Antrenorul speră că Halep va învinge la TAS, „singurul tribunal care nu este controlat de ITIA”.  „Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei şi nu cred că a tratat-o într-un mod acceptabil. Sper că WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce le stă în putinţă pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucătoare nevinovate”, a adăugat Mouratoglou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner claudia patrascanu png
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
ela craciun 3 jpg
Ramona Badescu jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net