Mouratoglou, indignat de cazul Halep: „Sistemul distruge cariere nevinovate”

Ultima actualizare:

Decizia prin care Simona Halep a primit o suspendare de patru ani în tenis pentru dopaj a fost criticată în repetate rânduri. După ce medicul care i-a analizat probele a spus că este nevinovată, antrenorul Patrick Mouratoglou consideră că românca este victima unui tratament nedrept din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi a tribunalului care i-a decis suspendarea. 

Simona Halep și Patrick Mouratoglou (FOTO: Getty Images)
Simona Halep și Patrick Mouratoglou (FOTO: Getty Images)

„Ştiu integritatea Simonei şi nu am nicio îndoială că ea nu a luat niciodată vreo substanţă interzisă. Am stat cu ea în toate cele două zile de audiere şi NU pot să cred că tribunalul a ajuns la această decizie pe baza probelor şi argumentelor pe care le-am auzit. Procesul şi ITIA au fost total nedrepte faţă de Simona şi este total inacceptabil”, a notat în social media antrenorul de tenis, care speră că Simona Halep va învinge la TAS, „singurul tribunal care nu este controlat de ITIA”. „Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei şi nu cred că a tratat-o într-un mod acceptabil. Sper că WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce le stă în putinţă pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucătoare nevinovate”, a conchis Patrick Mouratoglou.

Românca va merge la TAS pentru a-și căuta dreptatea

Simona Halep e sprijinită și de Darren Cahill, care a reacționat fără întârziere. „Cei care mă cunosc, ştiu ce gândesc despre toată această situaţie. Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit. Rămâi puternică, Simo. Oricum, acest caz ar fi urmat să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia”, a notat fostul antrenor al româncei. 
Reamintim că Simona Halep a fost suspendată, marți, patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net