Doctorul care a analizat probele lui Halep: „Condamnăm o nevinovată!”

Ultima actualizare:

Vestea că Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis, în urma acuzelor de dopaj, a răscolit lumea „sportului alb”, apărând o serie de reacții contrastante. Decizia este contestată, însă, de doctorul care i-a analizat probele româncei, Jean-Claude Alvarez. Director al unui laboratorul de toxicologie din Franța, acesta susține că pedeapsa primită de Simona Halep este una nedreaptă.

Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)

Jean-Claude Alvarez a fost unul dintre cei patru martori experți, pe care Simona Halep i-a solicitat la audierile de la tribunalul Sport Resolutions, specialistul contestând suspendarea  primită de sportiva din România.
Expertul în farmacologie și toxicologie, care este și membru al Curții de Apel din Versailles și membru al Academiei Naționale de Medicină și Farmacie din Franța, susține că românca este nevinovată.

„Aceasta este o greșeală! Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj”

„Ai crede că visezi... Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală! Având în vedere concentrația din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat (n.r. care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii) în mod eficient. Roxadustat este o substanță care abia există în Europa, nu există în Statele Unite”, a declarat specialistul pentru „L'Équipe”. 
Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) susține că Simona Halep ar fi vinovată de două încălcări ale programului anti-doping, declarând în cadrul unui comunicat: „ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP). Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină”, se arată în comunicatul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Matei (Facebook) jpg
Dennis Man si Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
laurentiu toma jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net