Ilie Năstase, plin de nervi după suspendarea Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament!”

Jucătoarea de tenis din România, Simona Halep, a fost suspendată, marți, de Agenția Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA). La puțin timp după anunțarea veștii, Ilie Năstase a avut o reacție nervoasă, nemulțumit de decizie.

Ilie Năstase consideră că Simona Halep a fost discriminată / foto: arhivă
Ilie Năstase consideră că Simona Halep a fost discriminată / foto: arhivă

Ilie Năstase (77 ani), pimul lider din istoria ATP, a răbufnit după ce a aflat decizia primită de Simona Halep. El consideră că suspendarea ar fi așa de dură pentru că sportiva este româncă.

„Drastic! Sharapova a făcut mai mult și a luat doar un an și un pic. În fine. Probabil, dacă era americancă nu avea parte de acest tratament.

Are șanse, nu uită tenisul atât de repede. Oricum, cred că va face apel, am înțeles că ar putea să fie doi ani... Să vedem ce va urma. Repet, e prea drastic, nu cred că... Să sperăm că va fi bine pentru Simona, până la urmă”, a declarat Ilie Năstase pentru gsp.ro.

Postare misterioasă a Serenei Williams, imediat după suspendarea Simonei Halep

Pe 13 iulie 2019, Simona Halep o învingea pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon. Pentru sportiva americană a fost o adevărată lovitură în drumul spre glorie.

Dacă ar fi câștigat, Serena ar fi ajuns la 24 de trofee de Grand Slam și ar fi egalat-o pe Margaret Court în topul celor mai titrate jucătoare din toate timpurile. Se pare că jucătoarea din SUA încă îi mai poartă pică.

Într-un mesaj postat la scurt timp după publicarea verdictului în cazul Simonei Halep, Serena Williams a scris pe Twitter: „8 e un număr mai bun”. Fanii tenisului au speculat că americanca face referire tocmai la finala pierdută în fața lui Halep. Pentru Serena ar fi fost titlul cu numărul 8 pe iarba londoneză.

Decizia nu este definitivă

Simona Halep, care era deja de aproape un an suspendată provizoriu din tenis de pe data de 7 octombrie 2022 pentru dopaj, a primit verdictul din partea ITIA.

Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel la TAS. În comunicatul emis de ITIA se precizează:

În comunicatul emis de ITIA se precizează:

„Tribunalul a confirmat că jucătoarea a încălcat două reguli din Programul Anti-Doping (TADP), articolul 2:

- Prezența și utilizarea Roxadustat, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halep, colectată la data de 29 august 2022, la US Open

- Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în anul 2022 după recoltarea și analizarea a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP.

(...)

Fostul număr 1 mondial este suspendat pentru perioada 7 octombrie 2022 - 6 octombrie 2026. Cazul poate fi supus apelului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net