„În fiecare dimineață, ne naștem din nou!” De ce crede presa americană că Halep urmează principii budiste

Ultima actualizare:

Tenismena Simona Halep (31 de ani) așteaptă cu sufletul la gură verdictul dat de Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra, cel care s-a ocupat de audierile în cazul de dopaj în care este implicată sportiva noastră.

 Halep așteaptă verdictul dat de Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra. Foto: Getty
Halep așteaptă verdictul dat de Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra. Foto: Getty

Simona Halep încă stârnește atenția presei internaționale, deși n-a mai jucat tenis de pe 29 august 2022,. Este și justificat acest lucru! Este vorba totuși despre o fostă câștigătoare de Grand Slam. Mai mult de atât, de una care a încheiat doi ani la rând, 2017 și 2018, pe primul loc al clasamentului WTA.

Jurnaliștii americani de la Essentially Sports au realizat un articol amplu despre cazul de dopaj al Simonei Halep și au ajuns la o concluzie neașteptată, după ce au analizat postările făcute de sportiva româncă pe rețelele de socializare. „Sportiva de 31 de ani pare că s-a refugiat în principiile budiste în aceste vremuri grele, ceea ce reiese din postările ei recente în Social Media“.

Cei care au scris materialul au explicat și cum de au ajuns la această concluzie, adăugând faptul că citatul din Buddha postat de Halep pe o rețea de socializare a constribuit la acest lucru: „Fosta ocupantă a locului 1 mondial pare concentrată total asupra bătăliei sale pentru dreptate. Într-o postare recentă pe Instagram, ea a distribuit un citat inspirațional din Buddha la care a lipit și un emoticon cu o inimioară: <<În fiecare dimineață, ne naștem din nou. Ceea ce facem astăzi e ceea ce contează cel mai mult>>. Această postare indică, în mod clar, că Halep n-are nici cea mai mică intenție de a renunța. De altfel, de foarte mult timp, ea duce această luptă cu ITIA (n.r. - Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) din dorința de a avea o judecată corectă“.

Speculație în privința pedepsei care o așteaptă pe Halep

Jurnaliștii de la Essentially Sports au făcut și o speculație în privința pedepsei care o așteaptă pe Simona Halep: „Din ce se aude, Halep poate primi o suspendare de 2 ani pe care o poate ataca însă, la Curtea de Arbitraj pentru Sport. Făcând asta, ea poate obține o reducere drastică a pedepsei. Ce putem spune cu convingere e că fosta ocupantă a locului 1 mondial n-are nici cea mai mică intenție de a depune armele până va primi un verdict satisfăcător“.

image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Stefanos Tsitsipas (EPA) jpg
Novak Djokovic, Profimedia (2) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Giovanni Costantino (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net