Cazul Halep, aruncat în aer: experții arată o intenție repetată de dopaj

Audierea Simonei Halep, în contextul acuzării de dopaj și a suspendării provizorii, până la o concluzie oficială, a început, în sfârșit. Între timp, acuzată de dopaj, sportiva de 31 de ani s-a prezentat în tribunalul independent Sports Resolutions, unde va reveni și în ultima zi a lunii și un prim verdict este așteptat, în următoarele două săptămâni.

Simona Halep este mai aproape ca niciodată de o finalizare a cazului de dopaj (FOTO: Getty Images)
Simona Halep este mai aproape ca niciodată de o finalizare a cazului de dopaj (FOTO: Getty Images)

În urma analizelor efectuate de farmacologi, biochimiști și toxicologii desemnați de către Agenția de Integritate a Tenisului în privința neregularităților din pașaportul biologic al Simonei Halep, concluzia este una descurajantă: cei implicați cred că ar fi existat o intenție clară și repetată de dopaj. Concret, aceștia sunt de părere, în urma analizelor româncei, că „iregularitatea din cadrul lor nu putea fi provocată de factori naturali sau de probleme medicale deja existente, ci mai degrabă de introducerea în organism a unor substanțe care ar face parte din lista celor interzise”, notează „Prosport”. 

Suspendată provizoriu, din toamna lui 2022

Reamintim că Simona Halep este departe de terenul de tenis în competițiile oficiale, încă din toamna lui 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, imediat după eliminarea prematură de la US Open. De atunci și până acum, sportiva orginară din Constanța a fost suspendată provizoriu. În urma unei eventuale decizii oficiale de suspendare, din acea hotărâre s-ar scădea perioada deja „ispășită”. 
Sursa citată mai consemnează că subiectul a fost comentat și de Nicole Sapstead, senior-director în cadrul „diviziei” anti-doping din cadrul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Aceasta a punctat că valoarea anormală a Scorului HB-OFF este motivul pentru care au fost formulate la adresa Simonei Halep acele acuzații privitoare la pașaportul biologic, acuzații ulterioare, independente de cele din septembrie 2022, legate de Roxadustatul găsit în organismul româncei la US Open. „Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Simona Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, a spus Nicole Sapstead.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net