Paradoxul Halep: n-a jucat de aproape un an, dar a urcat în clasamentul WTA

Cu toate că nu a bifat nicio competiție oficială, de aproape un an, Simona Halep tocmai a urcat un loc în clasamentul WTA.

Simona Halep urcă în clasamentul WTA (FOTO: Getty Images)
Simona Halep urcă în clasamentul WTA (FOTO: Getty Images)

Românca ocupă, acum, poziția 54, iar cea mai bine clasată conațională în ierarhia mondială a tenisului feminin este Sorana Cîrstea (32 WTA), urmată de proaspăta campioană de la Iași Open, Ana Bogdan (39 WTA) şi finalista de la aceeași competiție, Irina Begu (41 WTA), lideră fiind în continuare poloneza Iga Świątek.
Urcarea în clasamentul WTA a fost posibilă pentru Simona Halep, în contextul în care nu a avut niciun punct de apărat, în săptămâna care tocmai s-a încheiat. Ea nu a disputat niciun turneu, anul trecut, pe vremea aceasta, astfel că nu a mai pierdut puncte, spre deosebire de alte rivale.

Are la dispoziție o lună să poată participa la US Open

Constănțeanca este suspendată provizoriu, de toamna trecută, pentru dopaj, fiind depistată pozitiv cu roxadustat. După numeroase amânări, Simonei Halep i s-a permis, în sfârșit, să își susțină cauza, o decizie fiind de aștept, încă de la jumătatea lunii iulie. Între timp, jucătoarea de 31 de ani s-a înscris pentru a putea participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. În situația dată, Agenția Internațională a Integrității în Tenis, cea care amână o hotărâre în cazul româncei, a simțit nevoia să puncteze: „Vă promitem că nicio decizie nu a fost anunțată nimănui, deocamdată. În câmpul jucătoarei de la US Open, e specificat că Simona Halep este suspendată provizoriu. În consecință, dacă va rămâne suspendată, va fi exclusă. Dacă nu va rămâne suspendată, va putea concura”. Simona Halep are la dispoziție o lună pentru a-i fi ridicată suspendarea și a participa la marele turneu, dat fiind că acesta este programat să se dispute, între 28 august și 10 septembrie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net