Djoković, câștiguri record: peste 170 de milioane de dolari. Cum arată Top3

Ultima actualizare:

Datorită parcursului său de până în finala de la Wimbledon, adjudecată de spaniolul Carlos Alcaraz (1ATP), Novak Djoković (2ATP) a depășit pragul de 170 de milioane de dolari câștigați din  „sportul alb”.

Novak Djoković deține recordul în materie de câștiguri (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković deține recordul în materie de câștiguri (FOTO: Getty Images)

În vârstă de 36 de ani, sârbul a plecat de la Londra cu un cec în valoare de un milion și jumătate de dolari, întărindu-și locul fruntaș din ierarhia tenismenilor cu cei mai mulți bani din premii. Podiumul este completat de spaniolul Rafael Nadal, care are aproape 135 de milioane de dolari și elvețianul Roger Federer, cu puțin peste 130 de milioane de dolari. Comparativ, Carlos Alcaraz, care a încasat aproximativ trei milioane de dolari pentru succesul de la Wimbledon, a intrat deja în Top30 al acestui clasament, cu toate că are doar 20 de ani, câștigurile sale apropiindu-se de 20 de milioane de dolari.  
Comparativ, la feminin, clasamentul all-time al veniturilor din tenis este dominat de americanca Serena Williams, care depășește 94 de milioane de dolari, fiind urmată de sora sa, Venus Williams, cu peste 42 de miioane de dolari și de românca Simona Halep, care a trecut de 40 de milioane de dolari.  

Campion în premieră la Wimbledon

Carlos Alcaraz s-a impus în premieră la Wimbledon, reușind să întrerupă ritmul ultimilor 21 de ani - începând cu ediția 2003, toate trofeele de campioni acordate la cel de-al treilea Grand Slam al anului le-au revenit lui Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djoković sau Andy Murray. Cu toate că a fost nevoie de patru ore și 42 de minute pentru a fi campion la Wimbledon, Carlos Alacaraz a reușit, declarând: „Este un vis devenit realitate pentru mine! Este grozav să câştig, dar chiar dacă aş fi pierdut, aş fi fost mândru de mine. Am jucat o finală împotriva unei legende a sportului nostru. Este un vis devenit realitate să poţi juca pe acest teren! Este uimitor pentru un băiat de 20 de ani să ajungă foarte repede la acest gen de situaţie. Sunt foarte, foarte mândru de mine şi de echipa pe care o am, de munca pe care o depunem, în fiecare zi”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net