Sentimentul de a învinge un lider mondial: „Cel mai frumos, după cel de mamă”

Ultima actualizare:

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina (76 WTA) a reușit o victorie importantă pentru cariera ei, după ce a învins-o, duminică, pe sportiva din Belarus Victoria Azarenka (20 WTA), calificându-se în sferturile turneului de la Wimbledon. 

Elina Svitolina s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon (FOTO: Getty Images)
Elina Svitolina s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon (FOTO: Getty Images)

La cei 28 de ani ai săi, Elina Svitolina și-a împins limitele vreme de două ore şi 46 de minute, atât cât a durat partida care a propulsat-o într-o rundă avansată a turneului: a revenit de la 0-1 la seturi şi de la 0-2 în setul secund şi s-a impus, pentru prima oară în carieră, în faţa jucătoarei din Belarus, Victoria Azarenka, câştigând în trei seturi: 2-6, 6-4, 7-6(8). Reușita este una uriașă, Victoria Azarenka fiind o fostă lideră mondială a tenisului feminin. 

Sferturi și la Roland Garros, și la Wimbledon

„Cred că, după momentul când am devenit mamă, acesta este al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele. Când am văzut că sunt condusă cu set şi cu 2-0, dar voi m-aţi încurajat, îmi venea să plâng. Mi-aţi dat foarte multă putere, am jucat punct cu punct şi mă gândeam că acasă sunt foarte mulţi care se uită şi mă încurajează. Ştiu cât de mult înseamnă pentru ei fiecare moment de bucurie pe care o pot primi. Sunt vremuri grele pentru Ucraina, eu sunt aici şi nu pot să mă plâng. E incredibil! În ianuarie, când am reluat antrenamentele şi mă pregăteam să joc din nou, nu mă gândeam că voi reuşi să fac sferturi şi la Roland-Garros, şi la Wimbledon”, a fost reacția „la cald” a Elinei Svitolina. Mai departe, o va înfrunta pe Iga Świątek, numărul 1 WTA și, de altfel, ajunsă în premieră în această fază a competiției.
La ediția precedentă, supremația a fost adjudecată de kazaha Elena Rybakina la feminin și sârbul Novak Djoković la masculin. Valoarea totală a premiilor din acest an depășește 56 de milioane de dolari, cu o creștere de peste 10% față de ediția din 2022.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net