Tenisul feminin, în aer: incidentul de la Budapesta a scandalizat „sportul alb”

Ultima actualizare:

Tenisul feminin a oferit un moment intens discutat, în timpul unui turneu WTA din Ungaria, de la Budapesta. Ceea ce se anunța a fi un simplu meci s-a dovedit a fi un motiv de tensiune - în timpul duelului dintre chinezoaica Shuai Zhang (45 WTA) și jucătoarea maghiară Amarissa Toth (548 WTA), din primul tur al turneului pe zgură de la Budapesta, lucrurile au degenerat. 

Shuai Zhang a clacat la ultimul său meci (FOTO: Getty Images)
Shuai Zhang a clacat la ultimul său meci (FOTO: Getty Images)

La un moment dat, Shuai Zhang a trimis o minge pentru care arbitrul de linie a strigat „out”, spre nemulțumirea chinezoaicei, care a venit la fileu pentru a vedea urma lăsată de minge pe zgură și a reclama hotărârea. Arbitrul a coborât din scaun și a confirmat decizia de la linie, însă Shuai Zhang s-a menținut convinsă că mingea a fost bună, fapt confirmat de reluări și a perseverat să explice acest lucru. 
În răstimp, Amarissa Toth a fost văzută cum a șters ostil acea urmă lăsată de mingea controversată a adversarei sale, iar gestul a determinat-o pe Shuai Zhang să abandoneze partida, izbucnind în lacrimi și zvonurile indicând faptul că ar fi suferit un atac de panică. După ce jucătoarea chineză a abandonat, adversara sa s-a bucurat intens, fiind criticată ulterior că a fost ostentativă, în contextul respectiv. 

Jucătoarele din circuit, „incisive” la adresa incidentului

Comportamentul sportivei maghiare nu a rămas fără ecou pe Internet. „Premiul pentru cel mai lipsit de fair play comportament merge la Amarissa Toth” a scris Urszula Radwańska pe Twitter, „Un comportament absolut dezgustător. Shuai este o persoană mai bună decât mulți dintre noi pentru că a dat mâna cu arbitrul și cu acea fată” a comentat Ajla Tomljanović și „Zero respect pentru Toth. Zero! Sunt atât de nervoasă” a fost mesajul postat de Daria Saville.
La scurt timp după meci, chinezoaica a transmis și ea un mesaj: „Toate eforturile de la antrenamente au fost în zadar, pentru că atunci când vrei să lovești cât mai aproape de linie, chiar dacă o atinge, e tot out... Vă mulțumesc pentru susținere”, în vreme ce replica adversarei sale contestate de public a fost „Nu înțeleg de ce ea a făcut așa mare tam-tam. Voia să fie întoarsă decizia arbitrului. Chiar nu înțeleg de ce nu a acceptat-o, ea singură și-a creat probleme”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net