Vești bune pentru Simona Halep: cum poate să îi rezolve TAS situația

Ultima actualizare:

Vestea că Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din tenis, după acuzele de dopaj, a picat ca un trăsnet pentru cariera româncei, o astfel de pedeapsă fiind echivalentă, cel mai probabil, cu ieșirea din „sportul alb”.

Simona Halep își va căuta dreaptatea la TAS (FOTO: Getty Images)
Simona Halep își va căuta dreaptatea la TAS (FOTO: Getty Images)

Jucătoarea din Constanța nu se lasă, însă și va merge la TAS pentru a-și căuta dreptatea. Acolo, ar putea rezolva situația nefericită în care se află, existând posibilitatea să înjumătățească sentința. „Halep poate obține chiar o înjumătățire a pedepsei. Se rejudecă totul de la zero la TAS”, a declarat experta în drept sportiv Mădălina Diaconu, comentând pentru „Prosport” că „Dosarul ei a avut în jur de 8.000 de pagini. Dacă lucrurile erau clare, verdictul ar fi venit mai devreme”.
„Singurii care știu exact situația sunt avocații Simonei, o echipă româno-americană, dar tribunalul arbitral n-a luat în considerare apărarea privind contaminarea. A fost o bătălie între expertize, așa cum se întâmplă de obicei în cazuri de doping, o dispută între experți pe probleme biologice. Halep a apelat la patru, între care trei profesori universitari, iar ITIA a venit cu unul singur”, a mai spus experta, punctând că „este esențial să spunem că sportivii care trec prin asemenea încercări groaznice ar trebui să primească un verdict mai rapid, indiferent de complexitatea cazului. Dar aceste tribunale arbitrale întârzie destul de mult anunțarea hotărârilor”.

Ce soluție ar mai avea, dacă ar pierde la TAS

„Ca româncă, sunt dezamăgită de verdict... Speram să obțină un rezultat mai lejer. Sunt nenumărate cazuri în care sportivii au câștigat măcar parțial speța și aici nu mă gândesc doar la Sharapova. Oricum, Simona nu mai are nimic de pierdut, atâta vreme cât a primit sancțiunea maximă. Abia dacă pierde la TAS situația se complică într-adevăr pentru Simona. Ar mai rămâne la dispoziție o singură cale de atac, Tribunalul Federal Elvețian, care judecă aidoma unei Curți de Casație. Adică într-un cadru mult mai restrâns al dosarului”, a concluzionat Mădălina Diaconu pentru sursa citată. 
Reamintim că Simona Halep a fost suspendată, marți, patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net