Tatăl Simonei Halep, primele declarații după suspendarea tenismenei! „Vor unii să o scoată...”

Fanii tenisului, atât din țara noastră, cât și de dincolo de hotare, au avut parte de un adevărat șoc! Simona Halep, fost număr 1 mondial, a fost suspendată pentru 4 ani de zile, după ce a fost acuzată de dopaj! Românca deja nu a mai putut participa la competiții din luna octombrie 2022, iar acum a mai primit o lovitură grea din partea autorităților. Tatăl tenismenei, Stere Halep, a avut o declarație tranșantă despre calvarul prin care trece fiica lui.

Halep a fost suspendată până în 2026 / foto: Getty Images
Halep a fost suspendată până în 2026 / foto: Getty Images

Pe data de 7 octombrie 2022, tenismena Simona Halep a primit o suspendare provizorie din tenis, după ce a ieșit la iveală posibilitatea ca sportiva să fi consumat o substanță interzisă. Se pare că în proba de urină colectată pe data de 29 august 2022, autoritățile competente ar fi depistat prezența unei substanțe numită Roxadustat, interzisă sportivilor. După această descoperire, a urmat o perioadă neobișnuit de lungă în care cazul Simonei Halep a rămas „în aer”, fără ca un verdict final să fie dat.

Din păcate, ieri, sportiva româncă a primit vestea că va fi suspendată din tenis vreme de 4 ani, mai precis, între perioada 7 octombrie 2022, până la 6 octombrie 2026. Astăzi, potrivit celor de la Antena 3 CNN, tatăl tenismenei, Stere Halep, a avut o primă declarație despre situație.

„100 de ani să îi dea suspendare nu putem să recunoaştem aşa ceva... Că vor unii să o scoată vinovată asta e treaba lor. Dacă lucrurile merg în felul ăsta, păcat mare pentru toţi sportivii cărora li se poate întâmpla aşa ceva. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni”, a declarat tatăl Simonei Halep, conform sursei citate.

Tatăl Simonei Halep vorbește despre situația prin care trece fiica lui

Stere Halep a ținut să mai adauge că fiica sa are o stare de spirit foarte bună, și că „noi suntem curaţi în faţa Domnului şi atât.” Simona Halep a fost suspendată nu doar datorită prezenței substanței roxadustat, depistată în controlul de rutină de la US Open, ci și datorită mai multor nereguli depistate în pașaportul ei biologic.

Acum, sportiva poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net