Acest îngrășământ natural va face ca roșiile tale să crească de 10 ori mai repede. Trucul e încercat, iar efectul garantat

Dacă tufele de roșii din grădina voastră nu cresc bine, rămân mici și gălbui, trebuie neapărat să le fertilizați cu infuzie de gunoi de grajd. Acest amestec este bogat în multe micro și macro elemente utile plantelor, inclusiv azot, potasiu, fosfor etc. Vei fi cu adevărat surprins de rezultate!

Pentru a crește frumoase, fertilizați roșiile cu infuzie de gunoi de grajd. Foto: Click.
Pentru a crește frumoase, fertilizați roșiile cu infuzie de gunoi de grajd. Foto: Click.

Ce conține valoros pentru plante

Gunoiul de grajd este un îngrășământ organic și poate conține o varietate de substanțe nutritive valoroase pentru plante, inclusiv:

Azot: Azotul este un element esențial pentru creșterea plantelor. El ajută la formarea proteinelor și la dezvoltarea vegetativă a plantelor.

Fosfor: Fosforul este important pentru dezvoltarea sistemului radicular al plantelor și pentru procesele de fotosinteză și reproducere.

Potasiu: Potasiul este necesar pentru reglarea proceselor fiziologice ale plantelor, precum și pentru creșterea și dezvoltarea fructelor și semințelor.

Microelemente: Gunoiul de grajd poate conține, de asemenea, microelemente esențiale precum fier, cupru, zinc și mangan, care sunt necesare pentru diverse procese metabolice ale plantelor.

Substanțe organice: Gunoiul de grajd este o sursă importantă de materie organică, care îmbunătățește structura solului, menține umiditatea și promovează activitatea microorganismelor benefice din sol.

Microorganisme benefice: Infuzia de gunoi de grajd poate conține și microorganisme benefice, cum ar fi bacterii sau ciuperci, care pot sprijini sănătatea solului și a plantelor.

Acizi humici și fulvici: Acești acizi organici ajută la îmbunătățirea texturii solului și la absorbția mai eficientă a nutrienților de către plante.

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara acest îngrăsământ natural

Acest îngrășământ natural nu necesită multe ingrediente pentru a fi preparat. Iată de ce ai nevoie:

- O jumătate de găleată de gunoi de grajd proaspăt

- Apă

Cum se utilizează îngrășământul care îți va face roșiile să crească mai repede

1. Pune gunoiul de grajd în găleată, apoi toarnă apă peste el până când umpli găleata. Apoi, amestecă bine.

2. Acoperiți găleata cu un capac și lăsați gunoiul de grajd să stea timp de 7 până la 10 zile.

3. Infuzia de gunoi de grajd trebuie diluată înainte de utilizare: 200-250 ml infuzie la 10 litri de apă.

4. Înainte de fertilizare trebuie să udați bine solul din jurul plantelor: se toarnă cam 10 litri de apă la 4 tufe de rosii.

5. Prima fertilizare se face după primele 2 săptămâni, o dată după plantarea roșiilor în grădină. A doua fertilizare se face după 10-14 zile (uneori nici nu este necesară). Se toarnă aproximativ 350 ml de soluție diluată într-un orificiu făcut între 4 tufe de roșii.

6. Se recomandă udarea pământului și după fertilizare: cu 5-10 litri de apă.

7. Veți vedea rezultatul după aproximativ o săptămână. Plantele de tomate vor începe să crească rapid.

Sfatul specialiștilor

Este important să folosiți infuzia de gunoi de grajd cu atenție și în cantități moderate, deoarece supra-alimentarea plantelor poate duce la probleme de creștere și la dezechilibre nutriționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net