De ce să cureți frunzele plantelor cu bere. Trucul care nu dă greș niciodată

Curățarea frunzelor plantelor este esențială pentru a le menține în stare perfectă, lucru care este adesea trecut cu vederea. Plantele care sunt plasate acasă trebuie să fie bine îngrijite. Te întrebi cum poți curăța frunzele plantelor? Ei bine, află că berea îți poate fi de un real ajutor. Iată trucul pe care vei regreta că nu l-ai folosit încă!

De ce să cureți frunzele plantelor cu bere / Foto: Arhiva Click!
De ce să cureți frunzele plantelor cu bere / Foto: Arhiva Click!

Berea este băutura preferată de români în diverse ocazii, însă și plantele noastre o vor aprecia, având câteva proprietăți unice. Folosiți bere ca fertilizator pentru plante, iar acestea cu siguranță vă vor mulțumi. Oricât de ciudat ar părea, practica folosirii berii vechi ca îngrășământ pentru plantele tale are multe beneficii. Când este folosită corect, berea poate face minuni pentru plantele din grădină. Fie că este vorba și de plantele de interior, sau balcon, toate vor beneficia de nutrienții din bere. 

Frunzele plantelor pot fi curăţate eficient cu bere

O plantă curată, fără dar și poate, va fi o plantă sănătoasă și rezistentă la boli sau dăunători. Probabil că acum te întrebi cum ai putea să cureți frunzele plantelor. Află că berea îți poate fi de mare ajutor!

Tot ce trebuie să faci este să amesteci un pahar de bere cu apă, de două ori mai multă apă decât bere. Udă plantele cu acest amestec la rădăcini. Important este să lași berea deschisă cu o seară înainte, pentru ca acidul carbonic să fie eliminat, fiind dăunător plantelor.  

De asemenea, dacă nu știai, află că, berea ajută și la ținerea la distanță a dăunătorilor. Pentru asta trebuie să speli frunzele plantelor cu bere. Înmoi o lavetă moale într-un amestec de două linguri de bere într-un pahar cu apă și curăți cu soluția obținută fiecare frunză a plantei. Ai grijă, însă, să ștergi bine ambele părți. Și cum plantele absorb nutrienți și prin frunze, acestea vor fi și mai strălucitoare după tratamentul aplicat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net