Ce este bine să ai în grădină pe timp de vară. Se adaptează excelent la căldură

Ultima actualizare:

Canicula poate distruge multe dintre florile pe care le aveți în grădină, însă există anumite flori cărora soarele puternic le priește din plin! În următoarele rânduri vă prezentăm 4 plante pe care trebuie să le aveți în grădină și care rezistă cu brio la căldură. 

4 plante care rezistă la caniculă
4 plante care rezistă la caniculă

În timp ce unele plante vor înflori sub strălucirea soarelui, altele se vor ofili, incapabile să reziste căldurii extreme. Planificarea din timp prin alegerea tipurilor de plante potrivite vă poate asigura o grădină frumoasă și plină de culoare chiar și în zilele cu temperaturi extrem de ridicate.

4 plante care rezistă la caniculă

Floare de hârtie

Înflorind în nuanțe de magenta și violet, „floarea de hârtie”, așa cum este cunoscută, este o fo plantă tropicală care explodează în culori vibrante. Pe lângă atracția lor vizuală izbitoare, acești arbuști șunt, de asemenea, rezistenți la căldură extremă: Au nevoie de minimum cinci ore de lumină solară în fiecare zi și pot prospera la temperaturi de până la 100 de grade. Aceasta înflorește din mai până în august și de obicei se agață de case și garduri.

Lantana 

Plantele de lantana pot rezista la temperaturi ridicate și sunt, de asemenea, tolerante la secetă, ceea ce le face deosebit de rezistente în lunile de vară. Ele înfloresc în nuanțe de galben, roz, roșu și portocaliu care atrag fluturii. Experții horticultori spun că lantana nu numai că este capabilă să supraviețuiască în condiții de căldură extremă ci acestea sunt condițiile în care planta prosperă. Cu toate acestea, există câteva reguli de întreținere pe care este important să le aveți în vedere printre care și faptul că necesită udare ocazională și un sol bine drenat.

Salvie

Salvia este o altă plantă care crește minunat în ciuda căldurii ridicate, a umidității și a condițiilor de secetă. Aceasta înflorește din iunie până în august, iar florile ei sunt roșii ca focul. Acestea trebuie udate o dată la 2-3 săptămâni. Este bine să îi puneți un îngrășământ cu mai puțin azot.

Yucca

Yucca este o plantă mare și bogată cu flori albe. Plantele de yucca sunt adaptate la climatele calde și uscate din deșert. Au frunze rezistente, asemănătoare unor săbii. Plantați-le în plin soare și într-un sol bine drenat și umed tot timpul pentru a înflori din plin. Este bine să primească soare cel puțin 6 ore pe zi. Înfloresc în iulie și august, în mod special.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net