Singura propoziție din limba română care este formată doar din vocale. Nici cei mai buni profesorii de limba română nu știu să răspundă

Limba română este plină de particularități și detalii interesante, de care poate că până și noi, vorbitori nativi, nu aveam idee că există! Ei bine, o asemenea particularitate a limbii noastre este o abilitate extrem de rară printre limbile europene! În română, este posibil să rostim o propoziție întreagă fără să utilizăm consoane! Iar chiar mai mult decât atât, această propoziție simplă este mult mai greu de pronunțar decât am crede!

Există o propoziție formată doar din vocale / foto: Pixabay
Există o propoziție formată doar din vocale / foto: Pixabay

Având în spate o tradiție atât de lungă și de bogată, probabil că niciunul dintre noi nu este surprins să afle că limba română are o mulțime de particularități și detalii interesante, de care doar foarte puțini oameni știu! Unele dintre acestea sunt acum folosite doar foarte rar, sau în regiuni restrânse din țară, așa că ele încep să dispară din limbajul uzual, cât și din atenția românilor. Ei bine, un detaliu extrem de interesant despre limba română este o abilitate extrem de rară printre limbile europene!

Mai precis, româna poate permite vorbitorilor ei să folosească o propoziție întreagă care nu conține nici măcar o singură consoană! De, deși poate că sună banal la prima vedere, o propoziție complexă formată numai din vocale este un fenomen destul de rar printre limbile de pe glob, iar faptul că româna permite acest lucru este destul de inedit!  

Singura propoziție din limba română formată doar din vocale

Ei bine, dacă sunteți curioși, această propoziție interesantă este una destul de simplă! „Oaia aia e a ei, eu o iau!” Da, aceasta este propoziția inedită, atât în limba română, cât și în atât de multe alte limbi de pe glob! După cum puteți vedea, ea este formată din destul de multe cuvinte, putând transmite un mesaj destul de complex și larg. Iar, după cum puteți observa, nu este folosită nici măcar o singură consoană!

Mai mult decât atât, dacă încercați să rostiți repede această propoziție, veți vedea că este ceva mai dificilă decât am bănui la prima vedere!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net