Tot mai mulți oameni beau oțet de mere dimineața, pe stomacul gol. De ce fac acest lucru

Ultima actualizare:

Amestecându-l cu puțină apă și băut în fiecare dimineață, oțetul ne va permite să ne bucurăm de o sănătate intestinală bună.

Oțetul de mere este ideal pentru sănătatea intestinală. Foto: Click.
Oțetul de mere este ideal pentru sănătatea intestinală. Foto: Click.


Oțetul de mere este un tip de oțet care se obține printr-un proces de fermentație care transformă merele zdrobite în acid acetic folosind drojdie și zahăr. Oțetul nefiltrat conține o bază cu probiotice, care reprezintă beneficii pentru sănătatea noastră. Prin urmare, experții recomandă să-l bei în fiecare dimineață.

Beneficiile consumului de oțet de mere în fiecare dimineață

Potrivit specialistilor, oțetul de mere este ideal pentru sănătatea intestinală datorită puterii lor probiotice. De asemenea, ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, promovează digestia și controlul greutății, reduc colesterolul, întăresc sistemul imunitar și chiar îmbunătățesc aspectul acneei și al cicatricilor.

Ce ne sfătuiesc experții

În plus, un studiu realizat în 2021 a relevat că o dietă bogată în alimente fermentate, printre care se remarcă oțetul de mere, avea o diversitate microbiană mai mare, mai puține inflamații și un răspuns imunitar mai bun. În acest cadru, experții sfătuiesc să consumați șase porții de alimente fermentate pe zi, iar dimineața, de îndată ce luăm micul dejun, preferatul este oțetul.

Acest lucru evită „gustările” periculoase între mese

Cei care au cunoscut deja efectele oțetului de mere asigură că, bându-l în fiecare dimineață, taie senzația de foame. Acest lucru evită „gustările” periculoase între mese, unde există întotdeauna gustări bogate în grăsimi saturate și carbohidrați în exces. De asemenea, vă asigură că evitați balonarea enervantă, deoarece sistemul digestiv procesează totul corect.

Cât despre cum să consumi oțet de mere pentru a obține beneficiile și a te bucura de o sănătate bună, specialiștii recomandă să-l amesteci cu apă: 2 linguri de oțet cu 30 ml apă. Acest lucru ar trebui făcut numai în primele ore ale zilei. 

Dacă decideți să consumați oțet dimineața pe stomacul gol, este important să o faceți cu moderare și să vă monitorizați corpul pentru a vedea cum reacționează la acest obicei. Dacă aveți preocupări legate de sănătate sau dacă aveți afecțiuni medicale, este întotdeauna indicat să discutați cu un medic sau un specialist în nutriție înainte de a introduce o schimbare semnificativă în dieta voastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net