Oțetul, marele tău aliat pentru a scăpa de ridurile și de petele de pe piele. Cum să-l folosești pentru a scăpa de aceste probleme

Folosit adesea în bucătărie, oțetul are și un loc binemeritat în tratamentele faciale. Putem conta, așadar, pe el ca pe un aliat al frumuseții... Un produs care, datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și dezinfectante, are beneficii asupra pielii prin alungarea imperfecțiunilor! Să descoperim împreună acest ingredient celebru.

Oțetul, un aliat al frumuseții. Foto: Click.
Oțetul, un aliat al frumuseții. Foto: Click.

O reputație pe care și-a câștigat-o de-a lungul timpului arătând că niciodată nu este prea devreme sau prea târziu să ai grijă de pielea ta. În rândurile următoare, ne concentrăm pe proprietățile sale de întinerire cu o rețetă ușor de preparat. 

Este oțetul de mere bun pentru îngrijirea feței?

Oțetul de mere, care nu este neobișnuit în bucătăria noastră, se întâmplă să fie un ingredient inofensiv ca produs de îngrijire a pielii. După cum explică dermatologul Michele Green, oțetul de mere este mai mult decât a face un dressing pentru salată. Are multe beneficii pentru îngrijirea pielii în general. Bogat în aminoacizi, vitaminele A, B și pectină, oțetul de cidru ajută la eliminarea toxinelor, hrănește epiderma și participă la reînnoirea celulelor.

Cum se folosește oțetul de mere pentru a îngriji pielea feței?

Încercăm această rețetă a bunicii care este ușor de aplicat pe față pentru a-ți îmbunătăți sănătatea pielii, precum și strălucirea acesteia:

Într-un castron, amestecați 1 lingură de oțet de mere și 2 linguri de apă filtrată; Luați o minge de vată apoi scufundați-o în soluție; Dați pe toată fața cu noul tratament pentru piele; Se lasă să acționeze un sfert de oră; Clătește-ți fața cu apă călduță apoi aplică o cremă hrănitoare pentru a-ți hidrata corect pielea.

Pentru a profita din plin de această soluție, evitând în același timp utilizarea excesivă, se recomandă să o faceți de 2 până la 3 ori pe săptămână. De asemenea, rețineți că, deși acest remediu este potrivit pentru toate tipurile de piele, pielea grasă și predispusă la acnee este cea care beneficiază cel mai mult.

Care sunt numeroasele beneficii ale oțetului de mere asupra pielii?

Virtuțile și beneficiile oțetului de cidru sunt numeroase:

Întărește pielea

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, pielea își pierde în mod natural elasticitatea și încep să apară ridurile. Se dovedește că oțetul de mere este o modalitate de a le minimiza și în special apariția lor timpurie. Și dacă unii au încredere în acest produs natural, este și pentru că ajută la răsfățarea pielii acționând ca un demachiant și ca un tonifiant. Prin urmare, este un aliat pentru tenul matur.

În plus, dacă doriți să vă protejați pielea de factorii nocivi de mediu și să o întăriți, folosirea oțetului de mere poate fi o idee bună. Datorită acțiunii sale antioxidante, oțetul de cidru ajută la fermitatea pielii deosebit de obosite.

Exfoliază pielea

Pentru a avea o piele moale și netedă, este ingredientul ideal de introdus în rutina de îngrijire a pielii. Ceva ce îi datorează acidului malic, un excelent exfoliant natural.

Reduce petele întunecate

După cum a declarat dermatologul Green, oțetul de mere ajută la depășirea problemelor de hiperpigmentare. Pe petele maronii, este deci un remediu excelent! Deoarece pigmentarea pielii este cauzată de melanină, iar acidul malic este capabil să-și reducă producția, oțetul de mere pare a fi o alegere bună pentru îmbunătățirea hiperpigmentării.

Combate bacteriile

Pielea sănătoasă este pielea care are un pH echilibrat al stratului exterior al pielii, ceva ce ajută oțetul de mere, spune Joshua Zeichner, director de cercetare cosmetică și clinică la Spitalul Mount Sinai. Prin urmare, avem dreptul să sperăm la o piele curată! În plus, oțetul de mere conține acid acetic care luptă împotriva bacteriilor

Știați că oțetul de mere este la fel de benefic pentru scalp?

Tratează anumite afecțiuni ale pielii

Unele afectiuni ale pielii cauzate de arsurile solare pot fi combătute prin abilitățile antibacteriene și antimicrobiene ale oțetului de mere. Suficient pentru a avea mai mult de un truc în mânecă în timpul unei zile la plajă.

Combate punctele negre și acneea

Pentru experți, reducerea punctelor negre este în întregime posibilă datorită ingredientelor active antibacteriene din oțet de mere care reduc excesul de sebum! 

Oțet de cidru are contraindicatii?

Se recomandă testarea oțetului de mere pe zone precum încheietura mâinii sau interiorul cotului înainte de a aplica rețeta de tratament în alte părți ale corpului. Dacă credeți că aceste teste cutanate sunt riscante, ar fi mai înțelept să cereți sfatul unui medic generalist sau al unui dermatolog.

Și, desigur, trebuie să știți întotdeauna că este important să diluați oțetul de mere cu apă înainte de orice aplicare pe piele. Și asta, indiferent de tipul de piele! Omiterea acestui pas are riscul de a agrava erupțiile cutanate și de a provoca arsuri. Pentru informarea dumneavoastră, dacă oțetul de cidru este compus din „doar” 6% acid acetic, acesta conține totuși o putere acidă puternică. Pentru a evita deteriorarea, o parte de oțet de mere în două părți de apă este, în general, calea corectă, scriu cei de la santeplusmag.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1601927523 4ca41e2ddfca0a852311 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
salată caldă de cartofi cu ridichi jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
sda (2) jpg
Ciorba de burta FOTO Shutterstock
horoscop 2025 logo webp
pulpe de pui la gratar jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net