De ce trebuie să pui două linguri de oțet alb atunci când faci cartofi prăjiți. Secretul știut doar de marii bucătari

Cartofii sunt unele dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Fie că se găsesc în meniule restaurantelor, pregătiți sub diverse preparate, pe rafturile magazinelor sau îi pregătești chiar în propria ta bucătărie, există un truc la care trebuie să apelezi dacă vrei să obții cei mai gustoși cartofi. 

Trucul de care trebuie să ții cont atunci când faci cartofi prăjiți / foto: Pixabay
Trucul de care trebuie să ții cont atunci când faci cartofi prăjiți / foto: Pixabay

Te-ai întrebat vreodată dacă poți face cartofi prăjiți în alt mod decât cel obișnuit? Ei bine, descoperă în rândurile de mai jos care sunt pașii corecți pe care trebuie să-i urmezi, atunci când vrei să mănânci cei mai buni cartofi prăjiți, dar și care este rolul oțetului în acest proces de preparare.

Cartofii prăjiți, mult mai buni dacă sunt fierți înainte

Da, așa cum bine ai auzit, să speli cartofii înainte de a-i pune la prăjit nu este suficient. Marii bucătari recomandă, înainte de a fi puși la prăjit, fierberea cartofilor în apă, și trucul constă în adăugarea unei cantități de oțet. Acest „secret” este valabil atunci când vrei să pregătești cartofi prăjiți sau piure de cartofi.

Oțetul nu va schimba gustul cartofilor, ci doar textura, ajungând să fie mult mai fragezi în interior și crocanți la exterior.

Înainte de a pune cartofii la prăjit, fierbe-i câteva minute în apă, sare și câteva linguri de oțet alb. Ulterior, se scot afară, se usucă și se feliază. Într-o tigaie se pune o cantitate generoasă de ulei la încins și se lasă la prăjit până în momentul în care devin aurii.

Cum acționează oțetul și sarea asupra cartofilor

Motivul pentru care trebuie să fierbi cartofii în apă și oțet alb / foto: Pexels
Motivul pentru care trebuie să fierbi cartofii în apă și oțet alb / foto: Pexels

În timpul fierberii, oțetul alb ajută cartofii să devină mult mai fragezi. La rândul ei, sarea nu face altceva decât să elimine excesul de amidon și nu le permite să se lipească unii de alții în timp ce sunt puși la prăjit, în tigaie.

După ce s-au prăjit suficient și au devenit aurii, cartofii se scot și se pune pe un prosop de hârtie pentru a fi absorbit excesul de ulei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net