Hainele tale albe s-au îngălbenit? Descoperă cum poți să le readuci strălucirea de altădată

Ultima actualizare:

Cu toții știm că hainele albe se pătează extrem ușor dacă te atingi de ceva și, cu timpul, după multe spălări, încep să capete o nuanță gălbuie. De cele mai multe ori, apelăm la produse chimice din comerț pentru a le albi, însă acestea conțin înălbitor și nu sunt deloc bune, în ciuda faptului că probabil reprezintă cel mai ușor mod prin care le putem reda din nou strălucirea. Există, însă, metode simple prin care poți reda albul inițial al hainelor și vei avea nevoie doar de produse naturale pe care, cu siguranță, le deții deja în casă.

Metode de albire a hainelor în mod natural / Foto: Freepik
Metode de albire a hainelor în mod natural / Foto: Freepik

Pentru a reda strălucirea hainelor ce au căpătat o nuanță gălbuie, fără să folosești produse chimice de pe piață, care conțin chimicale ce nu sunt sănătoase și pot afecta mediul înconjurător, noi îți prezentăm metode de albire a articolelor vestimentare cu produse naturale pe care le ai de obicei în casă.

Oțet alb

Nu mai este nevoie de balsam de rufe pe bază de produse chimice, oțetul alb este blând cu materialele și le face moi în mod natural. Și nu doar atât! El este un produs folositor pentru îndepărtarea petelor și a murdăriei. Așadar, cum îl folosești? Adaugi jumătate de cană de oțet alb distilat în mașina de spălat, peste detergentul de rufe, și selectezi un ciclu de spălare obișnuit. Totodată, poți freca cu oțet alb și hainele pătate la guler, subraț sau în alte părți și le lași o oră înainte de a le spăla.

Bicarbonat de sodiu

Pe lângă faptul că este ieftin, bicarbonatul de sodiu îndepărtează petele și îți face hainele moi, deoarece poate pătrunde foarte bine în materialul articolelor vestimentare. Cum să îl folosești? Peste detergentul de rufe obișnuit, adaugi jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și speli hainele cum o faci în mod obișnuit. Atenție! Nu uita să separi întotdeauna rufele albe de cele colorate. De asemenea, amestecat cu puțină zeamă de lămâie, acest produs de ajută să scapi de petele dificile de pe haine.

Apă oxigenată

Deoarece nu conține înălbitor, apa oxigenată este un produs excelent dacă vrei să albești hainele și este și foarte ușor de folosit. Adaugi jumătate de cană cu apă oxigenată peste detergentul de rufe obișnuit. Poți, totodată, să o pui direct pe petele de pe rufe.

Lapte

Laptele este recomandat mai ales pentru materiale delicate și din bumbac și poate fi folosit pentru întreținerea rufelor, deoarece contribuie la albirea acestora. Înainte de a spăla articolele vestimentare cum o faci în mod obișnuit, pui, într-un vas cu lapte, materialul și îl lași câteva ore.

Zeamă de lămâie

Îndepărtând murdăria și lăsând hainele albe și curate, zeama de lămâie are o acțiune astringentă ce curăță în profunzime rufele. Și se folosește simplu. Adaugi câteva felii de lămâie într-o oală cu apă și o pui la fiert. Pui materialele în apa cu lămâie și le lași o oră înainte de a le spăla ca de obicei. De asemenea, o altă variantă este să prepari o soluție din săpun, o lingură de sare și zeama a două lămâi și să lași hainele la înmuiat în acest amestec. Le clătești și le usuci la soare.

Alte metode

Înălbitorul chimic pe materialele din poliester sau pe cele din amestec de bumbac și poliester poate provoca o reacție ce face ca materialul să se îngălbenească. Așadar, evită să îl folosești!

Aveți grijă la apa în care spălați rufele, dacă este tulbure, poate face ca lucrurile să se îngălbenească.

Poți adăuga puțin borax dizolvat în apă, în loc de balsam, atunci când îți speli articolele vestimentare, deoarece acesta nu le pătează.

Nu folosi parfum, deodorant sau alte produse ce pot veni în contact cu materialul, acestea lasă pete galbene pe haine.

Deoarece razele UV te ajută să le albești și să menții strălucirea albului, indicat ar fi să îți usuci materialele albe la soare.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net