Este sau nu păcat să folosim mașina de spălat, în zi de sărbătoare? Ce spun preoții

Cu toții știm că în calendar există anumite zile de sărbătoare marcate cu cruce roșie, în care este complet interzis să spălăm rufe, să facem curățenie sau să muncim. Dar de unde vine, oare, acest obicei și de ce nu ne este permis să facem aceste acțiuni aparent banale?

Mașină de spălat
Mașină de spălat

În zilele de sărbătoare, gospodinele au numeroase interdicții. Cum ar fi, de exemplu, să spele rufe. 

Este sau nu păcat să folosim mașina de spălat, în zi de sărbătoare?

Dacă pe timpuri gospodinele spălau rufele manual și nici nu se punea problema existenței unei mașini de spălat, tehnologia a avansat, iar astăzi ne putem bucura, cu ușurință, de orice serviciu de ordin casnic, doar prin simpla apăsare a unui buton. 

Cu siguranță multe gospodine s-au întrebat dacă este sau nu bine să folosească mașina de spălat, în zi de sărbătoare, având în vedere că nu ele sunt cele care depun munca „păcătoasă”.

Preoții au răspuns la această întrebare de pe buzele tuturor, iar situația stă în felul următor. În zilele de sărbătoare, treburile casnice sunt interzise, acestea fiind catalogate drept păcate. Prin urmare, nici mașina de spălat nu o putem folosi. Preoții mai subliniază că treburile casnice precum spălatul rufelor sau curățenia sunt lucruri care mai pot aștepta și nu este absolut necesar să le facem în zilele marcate de cruce roșie în calendar.

Citește și - Calendar ortodox 2022, 8 decembrie. Sfântul Cuvios Patapie

Dacă totuși există gospodine care pun în funcțiune mașina de spălat în zi de sărbătoare și uită de acest aspect, păcatul le este iertat. Pe de altă parte, cele care spală și știu că este zi de sărbătoare, o fac din rea voință, spun preoții, iar la ele se consideră un păcat. 

De ce se spune că nu este bine să ne spălăm părul, în zi de sărbătoare

În anii care au trecut, au ieșit la suprafață numeroase superstiții din moși-strămoși. Una dintre ele este despre spălarea părului, în zi de sărbătoare. 

Bătrânii spuneau, pe vremuri, că dacă faci asta și este cruce roșie în calendar, vei avea ghinion tot anul și tot părul îți va cădea. De asemenea, povesteau din tată în fiu și din mamă în fiică faptul că este mare, mare păcat să-ți speli părul, în zi de sărbătoare, căci apa murdară se va revărsa asupra icoanelor sfinte. 

Despre acest aspect au vorbit și preoții, care au precizat că niciunde în Biblie nu scrie că este interzis să ne spălăm pe cap, chiar și în zilele de sărbătoare. 

De sărbători, preoții ne recomandă să ne odihnim, să ne relaxăm și să lăsăm treburile casnice și munca pentru celelalte zile din calendar. Pentru a avea liniște sufletească este bine să oferim de pomană alimente în numele celor adormiți, oamenilor mai puțin norocoși, care nu au de mâncare. 

De asemenea, este bine să ne rugăm în zilele de sărbătoare și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce avem în fiecare zi, dar mai ales pentru faptul că am mai deschis ochii într-o dimineață. Despre gătit nu s-a spus niciodată nimic în acest sens, deci nu se știe dacă este sau nu bine să gătim, în zilele de sărbătoare. Oricum, o porție delicioasă comandată prin serviciile de catering nu strică niciodată, nu?

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net