Cum se spală corect și cum se usucă cel mai practic pantalonii. Sfaturi de îngrijire a blugilor

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

În orice garderobă se află cel puțin o pereche de blugi. Foarte ușor de purtat și asortat, acest fel de pantaloni nu este deloc pretențios la purtat. Însă, chiar dacă nu vă vine să credeți, blugii sunt pretențioși când vine vorba depre spălatul și uscatul lor.

Cercetătorii de la Good Housekeeping Institute au testat tot felul de detergenți și țesături din denim în laboratoarele lor de curățare. Într-un final, specialiștii au ajuns la următoarea concluzie: blugii trebuie curățați după fiecare 3 sau 4 purtări pentru a menține culorile vii și a proteja textura materialului.

Cum se spală blugii  

Dacă alegeți să-i spălați la mașină, pantalonii trebuie întorși pe dinăuntru înainte de a-i așeza în mașina de spălat. Acest truc este folosit în special pentru ca textura jeansului să nu se decoloreze, iar materialul să nu se uzeze atât de repede în zona taliei, la buzunare sau tiv.

De asemenea, este important să închideți fermoarele și să fixați butoanele și butoanele de prindere. Acest lucru ajută la menținerea blugilor în formă și previne blocarea altor articole în sarcină.

În cazul în care aveți blugi rupți cu tivuri sau găuri sfâșiate, tot ce trebuie să faceți este să prindeți deschiderile sau marginile cu agrafe sau cleme speciale, înainte de a pune hainele în mașina de spălat, conform palytech.ro.

Pentru a păstra culorile blugilor vii, specialiștii recomandă folosirea unui detergent lichid conceput pentru texturi mai dure. Un alt truc  este să spălați blugii în apă rece într-un ciclu scurt și delicat.

Cum se usucă blugii   

Cel mai bine este să folosiți uscătorul, nu înainte de a-i întoarce pe față. În al doilea rând, hainele se usucă uniform la căldură scăzută, la un ciclu delicat. În plus, este indicat să-I scoți din uscător când sunt ușor umezi. Se întorc pe față, se netezesc ridurile, se atârnă pe sârmă și se lasă la uscat, la aer. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/asa-iti-ingrijesti-hainele-de-lana-0

https://www.click.ro/news/social/uite-cum-sa-ti-ingrijesti-corect-incaltarile-sezonul-rece

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
San Vito Lo Capo pixabay jpg
Nor praf saharian romania Shutterstock jpg
rosii jpg
image png
famlie vacanta casa istock jpg
cheilebicazului4 scaled jpg
conacul sava brancovici sothebysrealty jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net