Motivul pentru care marii bucătari pun oțet în apa în care fierb cartofii pentru piure. Trucul de bucătărie pe care trebuie să-l știe orice gospodină
Piureul de cartofi este preparatul-vedetă care rareori lipsește de pe masa românilor. Se pregătește ușor, nu necesită mulți bani și, cel mai important, are un gust de care nu poți sa te plictisești prea repede. Totuși, marii bucătari apelează la mici trucuri care să-i ofere un aspect aparte, iar Click! îți prezintă unul dintre ele.
Experții în arta culinară reușesc să ne pună pe masă mâncăruri care mai de care mai savuroase. Piureul de cartofi își are și el locul printre ele, folosit drept garnitură pentru cărnuri sau alte preparate delicioase. Totuși, el este și mai bun atunci când adaugi în apa în care fierb cartofii o linguriță de oțet.
Pune o linguriță de oțet în apa în care fierb cartofii și vei observa diferența
După ce curățăm cartofii, îi spălăm și îi punem la fiert, bucătarii ne sfătuiesc să adăugăm și o linguriță de oțet. Așa cartofii își vor păstra culoarea intactă după scurgere, și vom avea în farfurie un preparat de-a dreptul „colorat”.
Alte trucuri utile de pus în practică în bucătărie
O altă problemă cu care se confruntă gospodinele este atunci când pun carne la fiert. Spuma care se formează le poate da mari bătăi de cap, însă următorul truc vine în ajutorul lor: se pune o lingură de lemn deasupra oalei în care fierbe carnea. Această ustensilă nu permite spumei să dea pe dinafară, înainte de a fi adunată și aruncată.
Se tot întâmplă să găsim în bucătărie resturi de produse din aluat: pizza, diverse foietaje care se întăresc și devin greu de consumat. Prima intenție ar fi să le reîncălzim la cuptorul cu microunde, dar sunt șanse mări să își păstreze textura. Un truc de mare ajutor în acest caz este să punem un bol cu apă în cuptor. Astfel, umiditatea nu le va mai permite preparatelor să se usuce.