Piure de cartofi cu brânză
Piureul este o garnitură nelipsită de pe mesele noastre. Se prepară rapid și extrem de simplu, însă dacă vrem ceva mai gustos, dar la fel de simplu, putem încerca rețeta de piure de cartofi cu brânză.
Pentru prepararea rețetei de piure cu cartofi cu brânză ai nevoie de 30 de minute.
Ingrediente
- 900 g cartofi,
- 1 ceapă potrivită,
- 2 căţei de usturoi,
- pătrunjel verde,
- 50 g unt,
- sare,
- 300 g telemea de oi,
- piper,
- 4 castraveți murați.
Mod de preparare
Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti cu puţin unt până se înmoaie şi devin aurii. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi și îi fierbi în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi strecori, păstrând zeama. Îi zdrobeşti cu presa de piure, îi amesteci cu unt, și adaugi din când în când câte puţin din zeama în care au fiert cartofii, până ce devine pufos. Toci mărunt castraveții murați și razi brânza. Cureți și zdrobești usturoiul.
Adaugi peste piure ceapa călită, usturoiul, brânza rasă, castraveții mărunțiți, pătrunjelul tocat, sare și piper. Omogenizezi bine şi îl serveşti rece sau cald, după preferințe.
Cum obții un piure cremos
Dacă vrei să obții un piure mai cremos, adaugă lapte în loc de apă, la prepararea lui.