Descoperire uimitoare în Câmpia Bărăganului. Până și arheologii Muzeului Județean au rămas impresionați

Ultima actualizare:

Arheologii din țara noastră muncesc neîncetat pentru a scoate la suprafață vestigii din trecutul nostru, care ne pot face să înțelegem mai bine istoria acestui popor și teritoriu. Ei bine, eforturile lor au fost răsplătite din plin, deoarece specialiștii au făcut o descoperire uimitoare în Câmpia Bărăganului! Este vorba despre mormântul unui războinic scit, vechi de 2.500 de ani!

De-a lungul întregii țări, arheologi plini de entuziasm și profesionalism muncesc neîncetat, pentru a putea să scoată la suprafață vestigii importante din trecutul nostru. Datorită eforturilor acestora, putem avea o idee mult mai bună despre istoria atât a poporului nostru, cât și, în general, a acestui teritoriu. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la europafm.ro, eforturile arheologilor au fost răsplătite din plin!

În Câmpia Bărăganului, mai precis, într-un sit arheologic din județul Ialomița, specialiștii au reușit să scoată la suprafață un mormânt vechi de aproximativ 2.500 de ani, ce a aparținut unui războinic scit care trecea prin zonă. Iar pe lângă scheletul acestuia, experții au mai găsit în mormânt și o mulțime de vestigii importante, care le permit să înțeleagă mai bine modul în care funcționa viața unui războinic din acea perioadă.

Mormânt scitic vechi de 2.500 de ani, descoperit în județul Ialomița

Această descoperire uimitoare a fost făcută în situl arheologic cunoscut sub denumirea de Săveni-La Movile. Experții lucrează aici în fiecare an, iar de data aceasta au avut norocul de a da peste mormântul acestui bărbat scit care a trăit pe aceste meleaguri cu cel puțin 2.500 de ani în urmă.

Alături de el au mai fost descoperite și nu mai puțin de 16 vârfuri de săgeți scite, un cuțit cu lamă scurtă de fier și mâner lung, de os, dar și 2 fusaiole, mai precis, niște discuri folosite la fusele de tors.

De asemenea, se pare că războinicul avea la gât un colan spiralat și cercei, confecționați din bronz. Vestigiile urmează să fie restaurate și conservate, pentru ca experții să înțelagă mai bine modul în care trăiau oamenii acelor vremuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net