Povestea care îți va îngheța sângele în vene! O regină a stat neîngropată timp de 400 de ani, iar trupul ei a ajuns atracție turistică

Poate că cei mai mulți dintre noi, atunci când ne gândim la viața pe care o duceau nobilii și regii în Evul Mediu, avem impresia că aceștia erau înconjurați de lux și respect. Ei bine, în realitate, lucrurile nu stăteau întotdeauna chiar așa, iar o regină a Angliei chiar a avut parte de o umilință bizară! Cadavrul ei a rămas neîngropat și a devenit atracție turistică vreme de secole!

Caterina a rămas neîngropată vreme de secole / foto: Wikipedia
Caterina a rămas neîngropată vreme de secole / foto: Wikipedia

Nimeni nu poate nega că Evul Mediu a fost o perioadă în care regii și nobilii feudali aveau un control aproape total asupra societății. Condițiile în care trăiau aceștia erau mult peste cele ale oamenilor de rând, iar mulți dintre noi putem avea impresia că acești oameni erau priviți ca fiind aproape sacri și tratați cu respect. Ei bine, în realitate, lucrurile nu stăteau chiar întotdeauna așa, iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la atlas-geografic.net, o regină a Angliei chiar a rămas neîngropată vreme de secole!

Este vorba despre Caterina de Valois, fiica regelui francez Carol al VI-lea, care a murit tocmai în anul 1437. În 1420, ca parte a Tratatului de la Troyes, Caterina s-a căsătorit cu regele Henric al V-lea al Angliei. Acest tratat era menit să pună capăt Războiului de 100 de Ani, dintre Franța și Anglia, iar fiul noului cuplu trebuia să devină rege peste ambele regate. Ei bine, Caterina a născut destul de repede un băiat, însă soarta a făcut ca soțul ei, Henric, să moară la scurt timp după acest eveniment.

De ce a rămas regina Angliei neîngropată vreme de secole

Chiar nepotul ei a ordonat distrugerea mormântului / foto: Wikipedia
Chiar nepotul ei a ordonat distrugerea mormântului / foto: Wikipedia

Pentru a evita problemele legate de succesiune în cazul în care regina se recăsătorea și avea alți băieți, s-a decis ca acesteia să îi fie interzisă orice căsătorie, dacă nu avea acordul regelui adult, în acest caz, fiul ei nou-născut. Deși problema părea rezolvată pentru nobilii vremii, regina a decis să se căsătorească în secret cu Owen Tudor, un servitor de la palat, alături de care a avut 4 copii. Ea a murit la 35 de ani, după ultima naștere, iar trupul ei a fost înmormântat la Westminster Abbey de către fiul ei Henric al VI-lea.

Totul s-a schimbat odată cu sosirea pe tron a lui Henric al VII-lea, nepotul Caterinei din relația cu Owen Tudor. Dorind să ofere mai multă legitimitate familiei sale, care nu era nobilă, el a distrus mormântul bunicii sale, iar cadavrul ei a rămas neîngropat vreme de secole. Ba mai mult, el a devenit o atracție turistică, iar părți din oase au fost furate de către vizitatori!

De abia în anul 1788, trupul Caterinei a fost luat și dus sub capela Sfântului Nicolae, unde a rămas ascuns. Mult mai târziu, în timpul domniei reginei Victoria, rămășițele au fost duse într-un loc demn de rangul de regină al Caterinei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net