Cel mai mare mister al României nu și-a găsit niciodată răspunsul. De ce nu știe nimeni unde s-a născut Mihai Viteazul

Indiferent dacă suntem pasionați se istorie sau nu, un lucru rămâne cert: există o serie de nume de-a lungul istoriei noastre pe care orice român le va recunoaște imediat. Iar, fără doar și poate, unul dintre aceste nume legendare este cel al domnitorului Mihai Viteazul. Cu toate acestea, deși fiecare dintre noi știe cine a fost acesta, cât și ce a făcut, unele detalii aparent banale ale vieții sale rămân un mister absolut, pentru istorici!

Locul unde s-a născut Mihai Viteazul rămâne un mister
Locul unde s-a născut Mihai Viteazul rămâne un mister

Nici nu mai contează dacă suntem pasionați de istorie, sau dacă ultimul nostru contact cu acest subiect complex a fost în timpul orelor de liceu! Există o mică listă de nume de-a lungul istoriei poporului nostru pe care fiecare român le poate recunoaște cu ușurință și poate spune câteva vorbe despre ele. Iar, probabil că nimeni nu poate nega că unul dintre aceste nume, dacă nu chiar capul de listă, este cel al legendarului domnitor Mihai Viteazul. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt chiar atât de clare pe cât am crede!

Porivit informațiilor oferite de către cei de la kanald.ro, există unele detalii aparent banale despre viața acestui domnitor care rămân un mister total, pentru istorici! Iar unul dintre aceste detalii necunoscute este locul exact unde s-a născut acesta! Da, deși Mihai Viteazul este atât de cunoscut în țara noastră, nimeni nu poate spune cu exactitate unde s-a născut domnitorul român!

Unde s-a născut Mihai Viteazul

Ei bine, potrivit experților, se pare că este foarte greu de precizat cu exactitate unde s-a născut domnitorul român. Indiferent câte secole au trecut de la epoca lui Mihai Viteazul, istoricii încă nu pot să se pună de acord unde își are originiea Mihai! Se pare că există 2 opțiuni pe care experții le consideră posibil!

Prima ar fi Orașul de Floci, sau Târgul de Floci. Această locație se află în locul în care Ialomița se varsă în Dunăre, iar în ziua de astăzi, ea nu mai există. Pe de altă parte, alți istorici susțin că domnitorul român ar proveni din Drăgoești, care este o localitate din județul Vâlcea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net