Adevărata origine a lui Mihai Viteazul. Cine a fost omul care s-a aflat în spatele carierei sale. Datorită lui a putut cumpăra moșii

Atunci când vine vorba despre personalități care au reușit să își pună amprenta asupra istoriei poporului nostru, putem fi cu toții de acord că Mihai Viteazul se află printre cele mai importante astfel de nume. Însă, doar foarte puțini români știu, de fapt, cât de misterioasă este originea reală a acestuia.

Mama lui Mihai Viteazul provenea din Epir
Mama lui Mihai Viteazul provenea din Epir

Probabil că dacă am face o listă cu cele mai importante personalități de-a lungul istoriei poporului nostru, numele lui Mihai Viteazul ar fi menționat destul de sus, dacă nu chiar pe primul loc. Astăzi, oricare dintre noi poate să recunoască numele lui Mihai Viteazul fără probleme, cât și să spună câteva vorbe despre acesta. Deși a fost o uniune de scurtă durată, el a fost primul român care a reușit să unifice cele 3 țări în care trăiau românii, Moldova, Țara Românească și Transilvania.

Însă, în ciuda statutului său de legendă, doar foarte puțini români cunosc, cu adevărat, originile acestuia. De altfel, istoricilor încă le este greu să spună cu exactitate ce parcurs a avut copilăria viitorului domnitor, însă cunoaștem câteva date folositoare. De exemplu, mama lui Mihai Viteazul, Teodora, era grecoaică, provenind din regiunea Epir.

Mihai s-ar fi născut unde într-o localitate mică, de la Gurile Ialomiței, unde sosea lâna oilor crescute pe Câmpia Bărăganului. Mihai nu provenea din neam domnesc, iar Tudora deținea un mic han. Nici chiar astăzi nu se știe cine ar fi fost tatăl domnitorului, deși acesta ar fi lansat ideea că ar fi fiul nelegitim al voievodului Pătrașcu cel Bun, pentru a avea mai multă legitimitate. Se bănuiește că tatăl lui real ar fi fost un negustor grec.

Cine a fost omul care s-a aflat în spatele carierei sale

Copilăria lui Mihai a fost una dificilă, devenind un negustor abil și muncind cot la cot cu oamenii simpli. Se spune că ar fi făcut comerț cu boi, iar datorită călătoriilor pe care le făcea cu cirezile sale, el a reușit să învețe atât limba turcă, cât și greacă.

Însă, soarta lui se va schimba datorită unchiului său, banul Iane Cantacuzino, fratele mamei sale. Iane, un grec extrem de priceput la negoț, avea o avere uluitoare, iar datorită acesteia, el reușește să cumpere moșii în Țara Românească. Cu ajutorul influenței și averii unchiului său, Mihai își începe drumul către tron.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net